Arkiv: januar 2016

29.01.2016


Hei!

I dag vil jeg vise dere en nydelig, amerikansk kake.  "Cranberries" er røde tranebær, som brukes mye i USA. I Norge kjenner vi kanskje aller best tørkede tranebær, men også ferske tranebær finnes i mange norske matbutikker på denne tiden av året. Jeg kjøpte med meg en stor pose og lagde en herlig pai med tranebærfyll og luftig, hvit marengs på toppen. Marengsen passer godt siden tranebærene er litt syrlige i seg selv.

Kaken får nydelig farge og har nydelig smak! Heart

Kategorier: Paier/Terter
27.01.2016


Jeg kan spise ost hver dag uten å bli lei! 

Så ahh.., jeg faller for fristelsen for å gi dere en osteoppskrift til....  Icon redface

Denne oppskriften er ikke søt, men utrolig god!

Ostesufflé er en lekker rett å ha på repertoaret. Med nokså liten arbeidsinnsats og få ingredienser kan man trylle frem en feiende flott, luftig sufflé! Perfekt til fest, hverdags og som kveldskos.  Heart

Kategorier: Oster med tilbehør
25.01.2016


Hei!

Maaaange har mast på meg i helgen for å få oppskriften på denne kaken som jeg postet bilde av i sosiale medier.

Her er den endelig!  Smile 

En gigastor, saftig banankake med peanøttkrem i fyllet og et tykt lag deeeeilig sjokoladeglasur... Yum

Den ble bare så utrolig god! Yum  Perfekt kake til selskaper, men også ganske så herlig å ha hjemme i kjøleskapet en helt vanlig mandag...

Kategorier: Andre festkaker
19.01.2016

Sponset innlegg.

Nystekte rosinboller er akkurat det man trenger i dette fine, kalde vinterværet!  Smile

Jeg bruker deigen til Verdens beste boller for å lage Verdens beste rosinboller - helt fantastisk myke og luftige!

Rosinene legges i varm melk, som er trikset for at de skal bli skikkelig myke inni bollene.

Dryss rikelig med melis over de nystekte bollene, så blir de ekstra lekre!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
18.01.2016


Nydelig og enkel smuldrepai med fantastisk god smakskombinasjon! Yum

Tenk at man kan lage en deilig, varm eplekake så raskt! 

Kategorier: Paier/Terter
17.01.2016


Hei,

Håper helgen har vært bra! Smile

Julen er vel ryddet unna i de fleste hjem nå, men kanskje du har noen tørkede fiken igjen?  Det hadde jeg, fant jeg ut, så i helgen lagde jeg en supergod fikenmarmelade som jeg smaksatte med appelsin og vanilje.

Jeg serverte marmeladen til den engelske osten Blue Stilton fra Cropwell Bishop (som er ekstra stilig siden den selges i krukke og som jeg har fått totalt dilla  på for tiden..) og nybakt Fikenkake med kanel.

Dette kommer jeg til å ha til frokost, lunsj og middag (og kveldsmat) hver dag denne uken!!  Icon e biggrin

Kategorier: Oster med tilbehør
14.01.2016


Snart er det fredag igjen, og her har du et supert tips på hva du kan lage den kommende kalde, fine januarhelgen.

Smile 

Denne krydderkaken er veldig rask å lage; du bare rører sammen deigen og så er den klar for steking. Surmelk gjør kaken ekstra myk og god. Kaken inneholder samme type krydder som man vanligvis bruker i pepperkaker: malt kanel, kardemomme, ingefær og nellik. Glasuren smaker sjokolade og kaffe, og er kjempegod sammen med kryddersmaken på kaken.

Oppskriften er til stor langpanne - så her får du til mye god kake raskt som bare det!  Smile  

Kategorier: Langpannekaker
12.01.2016


I alt det søte her på Det søte liv, finnes det en kategori for osterelaterte oppskrifter - rett og slett bare fordi jeg er utrolig glad i ost Smile , og her hender det at jeg av og til sniker inn bakverk som ikke smaker søtt. Denne fantastiske oppskriften på Foccacia synes jeg er så god at den definitivt fortjener en plass her på bloggen! Jeg lager den med fetaost, i tillegg til oliven, soltørkede tomater, hvitløk og mye godt urtekrydder. 

Oppskriften er til stor langpanne og gir en STOR porsjon Foccacia! Perfekt å servere til selskaper, og er et slikt type brød som gjestene gjerne mumser på gjennom hele kvelden.... Smile

11.01.2016


Hei!

ENDELIG er Det søte liv oppe og går igjen!  Dessverre gikk serveren ned tidlig lørdag morgen og ble først fikset i dag formiddag. Beklager til alle dere som trengte tilgang på oppskrifter i helgen. Det har haglet inn med henvendelser på facebook og e-post og jeg har forsøkt å svare de fleste av dere. Jeg vet at mange har vært frustrerte, men tro meg - jeg har vært enda mer frustrert... Angry  Men ok, nå fungerer ting igjen, og jeg skal gjøre de tiltak jeg kan for at dette ikke skal gjenta seg.

Så over til dagens kake: En kjempedeilig og saftig sjokoladekake som leger alle sår!  Smile

Jeg har brukt surmelken Biola med bringebærsmak, som gir supermyk kake med deilig smak. En rosett med fluffy sjokoladekrem og bringebær på toppen gjør hvert kakestykke til en nytelse.  Heart

07.01.2016


Hei!

Snart er det HELG! Jeg ble så godt vant med fri etter over 3 ukers juleferie at jeg må si jeg gleder meg til helgen selv om jeg bare har vært på jobb i noen dager.... Laugh

Når vi går mot helg i det nye årets uke 1, vet jeg at mange har lyst til å holde på den sunne trenden en stund til.

Her vil jeg derfor vise deg hvordan du enkelt lager en superdeilig dessert, som er så kalorifattig at du gjerne kan spise den HVER ENESTE DAG i hele året uten det minste fnugg av dårlig samvittighet. Icon e biggrin  Jeg lager geléen med Fun Light, som er en sukkerfri saft som er nærmest kalorifri. Det går selvsagt like fint å bruke sukkerfri Zeroh eller annen type saft du liker.

Denne oppskriften kan varieres med saft i ulike typer smaker og farger. Jeg viser deg noen varianter i dette innlegget her, men du står fritt til å komponere din egen favorittgelé! Noen friske bær i geléen gjør desserten betydelig mer spennende, og vil du unne deg litt ekstra, gjør det seg veldig godt med litt vaniljesaus.

Kategorier: Frukt og bær, Puddinger

Sider

Tweet