Arkiv: februar 2017

26.02.2017

Hei dere!

En deilig, spansk vinterferie går mot slutten, og jeg reiser hjem til Oslo igjen i morgen. Jeg hører at det har kommet masse sne, så jeg håper på noen fine vinterdager fremover.  Smile

Du koser deg kanskje med fastelavnsboller med krem i dag? Du finner mange supre bolleoppskrifter HER på Det søte liv. Noe annet som også er veldig godt å kose seg med på kalde vinterdager, er en kopp hjemmelaget, varm sjokolade! Med ekte kokesjokolade blir smaken ekstra god, og her har jeg i tillegg tilsatt vanilje, kanelstang og brunt sukker.

Topp gjerne koppen med en klatt pisket krem og hakket sjokolade - det er sååå godt!

  Yum  Yum  Yum 

Kategorier: Drikke
21.02.2017


Hei dere!

Håper dere har en fin uke, enten dere nyter noen rolige vinterferiedager som meg eller har vanlige ukedager.

Her har dere oppskriften jeg tipset om i helgen i min spalte på Godt.no og VG søndagsavis.

Muffins trenger slett ikke å være søte og syndige. Dette er kjempegode matmuffins, som inneholder grovt mel og som likevel blir veldig myke og luftige i konsistensen.

Muffinsene smaker fantastisk godt, og er stappfulle av godsaker: Brie, cheddar, soltørkede tomater, oliven, crème fraîche, fersk timian og cherrytomater.

Det går fint å variere smaken på matmuffinsene ved å bytte ut ingrediensene med f eks andre typer ost og urter. 

Dette er dessuten gode og mettende matmuffins, som er populære som turmat!

18.02.2017


Hei alle sammen!

Håper dere koser dere med helg, og noen av dere har kanskje vinterferie nå også!  Smile 

Her kommer en supergod kake du burde prøve. Twixkake er en kake som jeg har sett poppe opp på mange slags matblogger både her i Norge og i utlandet. Kaken er selvfølgelig inspirert av den populære sjokoladen Twix, som består av kjeks dekket med karamell og trukket med melkesjokolade.

Jeg har her laget en langpanneversjon av denne kaken som både er lett å lage og som gir mange, nydelige kakebiter. Kakestykkene er fine å fryse og tiner raskt.

Kategorier: Langpannekaker
15.02.2017


Mmmmm, denne pæremarmeladen med ingefær smaker fantastisk godt til ost!

Det stilige med denne marmeladen er dessuten at den forandrer farge fra lysegul til dyp oransje etter ferdig koking!

Kjempelekkert resultat!

12.02.2017


Hei!

I dag finner dere mitt kaketips til Heart morsdagen Heart også på godt.no og i min faste kakespalte i søndagsavisen til VG.

Kaken egner seg vel så godt til Valentinesdagen den 14. februar!  Smile 

Sjokolade og pasjonsfrukt er en utrolig god smakskombinasjon!

Fromasjfyllet gir her et friskt, tropisk og forførende innslag til den ellers nokså mektige sjokoladekaken.

Kaken blir litt eksklusiv siden den inneholder både mange pasjonsfrukter og ekte kokesjokolade, men det kjennes på smaken, så det er det verdt!

Resultatet blir en flott og nydelig sjokoladekake!

08.02.2017


Hei,

Snickerskake i langpanne er superpopulær her på bloggen, både med lys sjokoladeglasur og mørk sjokoladeglasur.

Nå kan jeg fortelle dere noe kult: Kaken blir enda bedre med et lag karamell i tillegg til sjokoladeglasuren!  Icon e biggrin

Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
06.02.2017


Hei,

Håper starten på uken har vært bra!

Her kommer en matrett, som jeg sniker inn i ostekategorien her på bloggen selv om det ikke er en søt kake. Jeg er jo så glad i ost, så jeg tar meg friheten til å gjøre det akkurat når det gjelder osteretter.. Smile

Denne paien lages med filodeig, som er løvtynne ark med deig som fås kjøpt ferdig, så denne paien er faktisk veldig lettvint å lage selv om den ser fancy ut.

Fyllet består av spinat, fetaost, cheddar og pinjenøtter og smaker nydelig!

05.02.2017


Hei dere!

Hverdagen banker på døren igjen, men hva gjør vel det?  Smile

Her har du en kjempegod oppskrift på bananpannekaker, som er fine å kose seg med selv på travle dager.

Bananpannekakene inneholder kokosolje, revet kokos og havregyn, i tillegg til brunt sukker og crème fraîche.

Server bananpannekakene varme og nystekte med melisdryss, mandelflak, bananskiver og bær.

Yummy!  Heart

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
04.02.2017


Hei!

God helg, folkens!

Jeg elsker røde appelsiner, som jeg egentlig er vant til å kalle noe så grotesk som "blodappelsiner" - og på engelsk er det også vanlig å si "blood oranges". Smile 

Røde appelsiner smaker temmelig likt som helt vanlige, gule appelsiner, men er kanskje littegrann søtere. Røde appelsiner kjennetegnes av at fruktkjøttet varierer fra helt rødt og nesten mørkelilla, til gult med bare noen røde striper i. Som regel kan man ikke se utenpå appelsinen hvor rød den er inni, så det er gjerne litt ekstra spennende å skjære opp appelsinen. Smile 

Variasjonen på røde appelsiner gjør at det blir ekstra dekorativt å pynte med appelsinskivene, slik jeg har gjort på denne ostekaken her. Smaker blir frisk, søt og deilig!

Kategorier: Fromasjkaker, Ostekaker
02.02.2017

Sponset innlegg.

I love you above all things,

even pie

(Christopher Moore)

Heart

Det nærmer seg både morsdag og Valentinesdagen, og en nydelig kake du kan bake til anledningen er en hjemmelaget kirsebærpai! Paien lages med mørdeig, marsipan og et nydelig kirsebærfyll, og siden du kan bruke hermetiske kirsebær, er dette en kake du kan lage hele året.

I dette innlegget vil jeg også vise deg min nye kjevle i marmor fra den fantastiske nettbutikken til Bakeren og kokken, som har utrolig mye flott bakeutstyr. Marmorkjevlen har et eget stativ og er så fiiiin! Kanskje et gavetips til deg selv..?  Smile 

Kategorier: Paier/Terter
Tweet