Arkiv: mai 2017

30.05.2017


Heisan!

Helt nylig lanserte Freia sin nye pakning med lilla pasjonsfruktgelé, og selvsagt måtte jeg teste å lage ostekake med denne geléen!

Resultatet ble en veldig fin kake med lekker farge og kjempegod smak!

Kategorier: Fromasjkaker, Ostekaker
28.05.2017

Annonse

Hei dere!

En fantastisk helg går mot slutten, men det betyr jo ikke at ikke kommende uke også kan bli veldig fin!  Smile

Lag for eksempel denne utrolig gode kaken, så kan jeg garantere at du får noen gode stunder!

Dette er amerikanske brownies som ikke inneholder sjokolade, og som derfor også ofte kalles for "Blondies" (se en litt annen variant av Blondies som jeg har publisert tidligere her på Det søte liv). Denne varianten lages med brunt sukker, ekte lønnesirup (amerikansk Maple Syrup fra Stonewall Kitchen) og valnøtter. En vidunderlig god smakskombinasjon!

Kakene blir myke, akkurat passe seige, søte og kjempegode!

Kategorier: Langpannekaker
27.05.2017


Nydelig og lett rullekake med vaniljemarengs, pisket fløtekrem og bringebær!  Heart 

Kategorier: Rullekaker Dessertkaker
25.05.2017


Hei dere!

Etter noen travle dager er det deilig med en langhelg, som jeg håper blir fylt med solskinn her i Oslo.  Smile 

Hvis du har lyst på noe søtt og godt i dag, men egentlig ikke orker å bake, er denne populære Sarafikaken PERFEKT!

Kaken lages på noen minutter og består av knuste Safarikjeks (digg kjeks med sjokoladebiter), en deilig ostekrem og masse friske bær. Jeg pynter kaken med melisdryss og knuste pikekyss.

Litt overraskende at noe så enkelt kan bli så godt! Smile 

20.05.2017


Hei!  Smile

Rabarbrasesongen har startet, og mange har begynt å spørre meg om hva de kan lage med rabarbra. Du finner oppskriftene på alle de gode kakene og dessertene jeg har laget med rabarbra HER.

I dag har jeg laget en nydelig og enkel rabarbrasuppe, med rund smak av brunt sukker og kanel.

Serveres varm eller kald med en klatt seterrømme.

Kategorier: Dessertsupper
15.05.2017


Hei,  Heart 

Jeg har lenge tenkt på å lage en klassisk Ostekake med gelélokk i langpanne og nå har jeg endelig testet det ut.  Smile 

DET BLE KJEMPEVELLYKKET!

Jeg fikk 35 store ostekakestykker av denne oppskriften, så dette er en ideell kake å lage dersom du skal ha selskap.

Pynt med noen friske bringebær, jordbær og blåbær, og du har en super kake til 17. mai!

Kategorier: Langpannekaker, Ostekaker
14.05.2017

Annonse

Hei!

Her skal du få en nydelig jordbærkake av meg!

Charlotte Royale er en berømt kuppelformet kake som består av rullekakeskiver og fromasjfyll. Kaken kalles også ofte for Charlotte Russe (se for eksempel denne oppskriften som jeg har fylt med sitronfromasj og denne med skogsbærfromasj). Men her har jeg altså fylt kaken med en luftig jordbærfromasj og i rullekaken har jeg brukt jordbærsyltetøy. Mmmm... elsker jordbær! Heart 

Det er viktig for smaken at du bruker jordbærsyltetøy av skikkelig god kvalitet! Jeg har her brukt et fantastisk godt jordbærsyltetøy med champagnesmak fra det amerikanske merket Stonewall Kitchen, som virkelig gir kaken det lille ekstra!

Kategorier: Fromasjkaker
13.05.2017


Heisan!

Jeg stikker innom bloggen denne lørdagskvelden for å gi dere en kjempegod kakeoppskrift til 17. mai! Jeg ser nemlig på trafikken på bloggen at det virkelig har begynt å ta seg opp med planleggingen til den store dagen. Smile

Dette er en supernydelig kake bestående av to lag myk vaniljemarengs som fylles med pisket krem og friske bær.

Dette er altså ikke Verdens beste, selv om kaken kan ligne av utseende. Jeg har basert oppskriften på en av de beste rullekakene jeg vet: Swissrull marengs, og har tidligere laget kaken med bare jordbær, se Vaniljemarengskake med jordbær.

Fyller du kaken med både røde og blå bær, får du de riktige fargene til 17. mai!

Kategorier: Andre festkaker
12.05.2017

Annonse

Hei!

Nå er det bare noen dager igjen til 17. mai!

Her kommer et tips til lettvint fingermat eller smårett i tilfelle du skulle få gjester. Dette er små pakker laget av filodeig, som gjør at de blir sprø og deilige munnfuller. Jeg har fylt pakkene med den kjempegode osten Brie de Paris og en skje mild mango chutney. Du kan like gjerne bruke for eksempel fikensyltetøy, aprikossyltetøy eller bringebærsyltetøy hvis du foretrekker det. Ved steking smelter osten, og det er så herlig med det bløte, varme fyllet til den sprø deigen på utsiden! Yum

En liten timiankvast til pynt gjør seg også når det er fest! Men disse filopakkene er også kjempegode som kveldskos. Smile 

11.05.2017


Fantastisk festkake som passer perfekt til 17. mai og alle andre sommerlige festdager!

Kategorier: Andre festkaker

Sider

Tweet