Arkiv: august 2017

19.08.2017


I dag blogger jeg fra London. Her er det solskinn og småregn om hverandre, og det er uansett alltid gøy med en liten tur hit. De siste årene har det vel blitt to-tre turer til London i året på meg, enten det har vært på grunn av jobb eller bare for å ta en liten shoppinghelg, slik som nå. Jeg er her med datteren min denne gangen. Hun har vært i London før, men det er fortsatt gøy å se entusiasmen i blikket hennes når hun får titte i alle butikkene på Oxford Street. I går kveld var vi på musikalen Aladdin og det er noe av det flotteste showet jeg har sett! Selvsagt er jeg også her for å spise engelske kaker, så i dag får vi finne oss et fint sted for å nyte Afternoon Tea Yum   

Og hvordan går det med boken "Kaker for enhver smak"..? Jo, VELDIG BRA!  Smile chrome  Jeg har brukt noen timer her på hotellrommet og har fått redigert ferdig registeret, så da er alt klart for en siste gjennomgang av alle 328 boksidene av både meg, redaktør og designer i neste uke. Hvis alt er som det skal, sendes boken for trykking på fredag! Jeg får mail og meldinger fra dere lesere hver dag med spørsmål om når boken kommer i bokhandelen, og det blir antakelig tredje uken i september. 

Og så til dagens oppskrift, som er en ny, superdeilig variant av den italienske vaniljepuddingen, panna cotta. Jeg varmet opp skiver av fersken sammen med litt brunt sukker, honning og en skvis sitronsaft og hadde dette oppå de kalde puddingene. Mmm.. det varme mot det kalde, og den nydelige smaken av ferskenene, ble perfekt til panna cottaene! Perfekt for helgekosen! 

Kategorier: Frukt og bær, Puddinger
15.08.2017


Har du jordbær som begynner å gå ut på dato, er det perfekt å bruke dem i en hjemmelaget jordbærkompott! Kompotten kan også fint lages med fryste bær.

Jordbærkompott smaker nydelig med melk og et lite sukkerdryss, men en enda herligere luksusvariant får du om du serverer kompotten med en kule vaniljeis!

14.08.2017


Heisan!

I dag har det vært en fin og solfylt dag i Oslo, som gjør at både sommerkjolen og smilet kommer frem. Smile  I lunsjpausen var jeg idag på en presentasjon av høstens bøker i Kulturhuset i Oslo, som ble arrangert av forlaget Cappelen Damm. Stor stas å være blant forfatterne som kommer ut med ny bok denne høsten!  Smile  Det gjenstår fortsatt litt arbeid med å få registeret helt ferdig, men forhåpentligvis sendes "Det søte liv - Kaker for enhver smak" i trykken neste uke.

Selv om sommeren er på hell, er det fortsatt gode jordbær å få kjøpt!

I helgen lagde jeg en form for smuldrepai som kalles "Cobbler" og som er en skikkelig klassiker i både Storbrittania og USA. Som sagt ligner kaken på en smuldrepai, men deigen er litt bløtere enn det som er typisk for en smuldredeig slik at den legges på bærene med skje istedet for å smuldres over. Kaken kan lages med alle slags frukter og bær.

Denne versjonen med jordbær ble sommerlig og kjempegod, særlig med noen store, gode kuler vaniljeis på toppen!  Yum  

11.08.2017


Hei dere!

Ja, så er det helg igjen og jeg fortsetter trenden fra forrige kake med kombinasjonen lakris og bringebær - som er en fantastisk god smakskombinasjon!

Denne selvkomponerte, nydelige kaken består av saftig sjokoladekake, luftig bringebærfromasj og et dekorativt, svart lokk av søt lakrisgelé.

Pynt med friske bringebær, og du får en utrolig lekker kake!

 Heart  God helg!  Heart 

Kategorier: Fromasjkaker
08.08.2017

Hei,

Nå er bringebærene på sitt beste (bringebær er mine yndlingsbær), og det er utrolig mange deilige kaker man kan lage med bringebær!

Dette er en spennende og annerledes konfektkake, med hvit sjokolade, lakris og bringebær. Kaken er kjempelett å lage og holder seg myk i mange dager.

Jeg har brukt søte, myke lakris i kaken, som jeg har klippet opp i mindre biter. Jeg foretrekker også å bruke søt lakrissirup på toppen av kaken. Er du derimot mer glad i salt lakris, kan du klippe opp salte lakrisfisker til å ha i deigen og ringle over salt lakrissirup på toppen av kaken. I begge tilfeller smaker det godt med vaniljeis til kaken.

04.08.2017


Hei dere!

Nå som det har blitt august, begynner jeg for alvor å glede meg til utgivelse av min nye kakebok:
Det søte liv - Kaker for enhver smak!

Bortsett fra jobbing med register og litt korrektur, er boken fiks ferdig, og sendes til trykken om et par uker. En gang i slutten av september kommer boken ut til bokhandlerne rundt omkring i landet! Smile 

Denne herlige sjokoladekaken er med i sjokoladekapittelet i boken og er en kake jeg har laget etter tips fra min flinke bokredaktør, Marianne. Frem til jeg fikk dette tipset, har jeg alltid laget Sjokoladekake med kefir som langpannekake, men i et møte vi hadde, fortalte Marianne meg at hun av og til har laget denne kaken som rund kake og pyntet med masse bær.

Det hørtes så godt ut at jeg dro rett hjem fra møtet vårt og bakte denne kaken. Resultatet ble en nydelig kake! Smile chrome

Takk Marianne, for en knallgod idé!

03.08.2017

Annonse

Hei dere!

Det går fortsatt i iskrem her på Det søte liv, og i dag vil jeg vise dere hvordan jeg lager en superdeilig sjokoladeis med virkelig fyldig sjokoladesmak!  Yum  

Hjemmelaget iskrem får best konsistens om den røres i under innfrysingsprosessen. Man kan enten røre i iskremen noen ganger mens den står i fryseren, men aller best resultat får man ved bruk av iskremmaskin som jo snurrer rundt hele tiden mens isen fryser. 

Har du en KitchenAid kjøkkenmaskin, finnes det utrolig mye tilbehør man kan få kjøpt, se blant annet veldig godt utvalg i nettbutikken til Bakeren og Kokken. Blant dette tilbehøret finner du en KitchenAid Icecream Maker, som du bruker på samme måte som en vanlig rørebolle. Veldig enkelt! 

Dere ser kanskje at det er litt andre omgivelser enn vanlig på bildene i dette innlegget. Det er fordi jeg har innviet mitt kakestudio og tatt bildene der.  Smile  

Kategorier: Iskrem
01.08.2017


Hei dere!  Smile  

Det er sommerferie i Norge på meg for tiden, og selv om det er litt vekslende og til tider skuffende vær, hindrer ikke det meg i å nyte iskrem - så det så!  Wink  

Ingenting slår hjemmelaget iskrem!

Denne sitronisen er perfekt søt-syrlig på smak og kremete i konsistensen.

Kategorier: Iskrem
Tweet