Arkiv: desember 2017

15.12.2017

Annonse

Hei!

I disse dager lanserer Wilfa et helt nytt vaffeljern i Norge som heter Wilfa Hearts (veldig bra navn på et vaffeljern, spør du meg ♥).

Det aller beste med dette vaffeljernet er for det første at kraftige varmeelementer og tykt støpejern i lokket gjør at vaflene blir veldig jevnt stekt. For det andre at vaffeljernet har luftspalter i kantene som slipper ut damp under stekingen, som igjen gjør at vaflene blir skikkelig stekt (og ikke kokt, som jo gjerne skjer hvis dampen ikke slipper ut). Resultatet er rett og slett ekstra gode vafler! Smile  

Hvis du vil vite mer om dette supre vaffeljernet Wilfa Hearts, og i tillegg delta i giveaway på 5 slike vaffeljern, kan du klikke deg inn på innlegget her.

I dette innlegget skal du få oppskriften på noen superdeilige Pepperkakevafler!

Oppskriften gir 8 store, fine vaffelplater.

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
14.12.2017

Annonse

Jeg elsker smaken av ekte marsipan! 

Hjemmelaget marsipan er etter min mening verdens beste konfekt, og egner seg fantastisk bra som spiselig julegave. 

Hjemmelaget marsipan er lett å lage - her ser du hvordan!  Smile

13.12.2017

Annonse

Hei!

Det er tid for å lage hjemmelaget konfekt til jul. Hjemme hos meg er det i hvert fall utrolig populært hvis jeg setter frem et fat med noen forskjellige sorter hjemmelaget konfekt i julen!

Mange tror det er vanskelig å lage hjemmelaget konfekt, og i hvert fall å lage noe slikt som sjokoladefudge…

Men neida, hjemmelaget sjokoladefudge er faktisk noe av det aller letteste man kan lage! Smile Det eneste man trenger er søt, kondensert melk og sjokolade – og alle varianter av sjokolade kan brukes!

For å vise deg, har jeg her laget tre varianter sjokoladefudge: en type med kokesjokolade, en med hvit sjokolade og så en med Firkløversjokolade. Alle ble supergode!

Denne oppskriften på sjokoladefudge er så enkel at det er ingen grunn til å nøye seg med å lage bare en type..  Smile chrome

Kategorier: Konfekt
12.12.2017


Til Luciadagen den 13. desember hører det med å bake nydelige, myke Lussekatter, med rosiner og safran. Du finner mange nydelige baketips til Luciadagen her.

En artig ide er å sette Lussekattene sammen til en vakker Luciakrans!

Denne deigen holder til en stor, flott krans i tillegg til ca. 10 individuelle Lussekatter.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
11.12.2017

 

Pepperkaketrøfler er nydelig konfekt til jul! 

PS: Superlette å lage  Wink  

Kategorier: Konfekt
09.12.2017


Hvem har sagt at småkaker må være tørre og kjedelige?

Disse myke sjokoladecookiesene er i hvert fall lagt i fra det!  

Med masse sjokolade og melisdryss på toppen, blir disse kakene både dekorative og ekstremt gode!

Kategorier: Småkaker
07.12.2017

Annonse

Hei alle sammen!

Bounty er noe av det beste jeg vet når det gjelder sjokolader, men nå som jeg har fått smaken på Hjemmelaget Bounty, er det vanskelig å gå tilbake til kjøpevarianten – for hjemmelaget smaker enda bedre!

Det aller beste med denne oppskriften er at den dessuten er latterlig enkel og inneholder bare noen få ingredienser. Kokosfyllet består av søt, kondensert melk som røres raskt sammen med kokos og litt vanilje. Fyllet formes til små biter som settes kjølig. Deretter er det bare å dyppe konfekten i smeltet sjokolade.

Just lovely ♥

Kategorier: Konfekt, Småkaker
06.12.2017

 

DETTE ER EN KAKE JEG FIKK LYST PÅ I DAG!  Icon e biggrin  

Kaken består av en myk sjokoladekakebunn som fylles med en tykk og kremete og himmelsk god mascarponekrem, og så masse hjemmelaget karamell og et dryss mandler. 

Rett og slett en vidunderlig god kake!

05.12.2017

Annonse

Hei alle sammen!

Nå er julen like rundt hjørnet, og hva smaker vel mer av jul enn en myk og deilig julekake?  Yum

Her har jeg laget en ekstra god versjon av den klassiske julekaken!

Gjærdeigen inneholder både smør, egg, helmelk - og ikke minst Vikingmelk, som gir en helt spesiell saftighet og fylde på julekaken. Vidunderlig god blir den! Jeg bruker dessuten både sukat og rosiner i julekaken fordi jeg synes det er så godt, men bruk bare rosiner hvis du foretrekker det.

Oppskriften gir 2 julekaker. Det er ganske så smart, for da kan du nyte én helt nystekt og legge den andre i fryseren så du har en myk og god julekake for hånden når juledagene er her. Denne julekaken er også fin å gi i gave hvis du for eksempel skal på et lite julebesøk!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
03.12.2017

Annonse

Hei!

Når det er mørkt og kaldt ute, er det utrolig godt med varm og god "comfy food".  Da tyr jeg gjerne til noe med ost, hehe  Wink  

Gruyère er en stor favoritt i familien min!  Den har god og kraftig smak, men uten å være for sær, så dette er en anvendelig ost av den typen som de aller fleste liker. Ikke så rart at denne sveitsiske osten har blitt så populær!

Her har jeg laget nystekte scones med revet Gruyère, som er fantastisk gode - særlig servert lunkne med smør og honning på! Yum

Sider

Tweet