Fransk sjokolademousse (Mousse au chocolat)


En fransk klassiker!

Dette er en sjokolademousse som smelter på tungen...  Yum 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 200 g mørk sjokolade
♥ 4 dl kremfløte
♥ 4 eggeplommer

 

Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad. Rør i eggeplommene, én om gangen. Avkjøl litt.

Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen (ikke omvendt). Rør til alle kremklumper forsvinner.

Fordel sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller i en større serveringsskål. Settes i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.

 

 

Tips:

♥  Det er faktisk veldig viktig at du følger fremgangsmåten jeg har beskrevet, og at du vender litt og litt sjokoladekrem inn i den piskede kremen og ikke motsatt. Har du nemlig pisket krem i skålen med sjokolade, vil det blir for varmt for kremen og den kommer til å smelte.

♥  Liker du lys sjokolademousse, kan du bytte ut kokesjokoladen med lys kokesjokolade. Se også Lys sjokolademoussedessert til 17. mai som er basert på lignende oppskrift.

 

 

Får du ikke lyst på sjokolademousse nå?

 

 

Det får jeg!  Laugh 
 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Fransk sjokolademousse (Mousse au chocolat)
Ingredienser

♥ 200 g mørk sjokolade
♥ 4 dl kremfløte
♥ 4 eggeplommer

Fremgangsmåte

Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad. Rør i eggeplommene, én om gangen. Avkjøl litt.

Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen (ikke omvendt). Rør til alle kremklumper forsvinner.

Fordel sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller i en større serveringsskål. Settes i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.

Tips

♥  Det er faktisk veldig viktig at du følger fremgangsmåten jeg har beskrevet, og at du vender litt og litt sjokoladekrem inn i den piskede kremen og ikke motsatt. Har du nemlig pisket krem i skålen med sjokolade, vil det blir for varmt for kremen og den kommer til å smelte.

♥  Liker du lys sjokolademousse, kan du bytte ut kokesjokoladen med lys kokesjokolade.

29 kommentarer

Kan man ha after eight sjokolade oppi denne oppskriften? Eller har du en annen oppskrift på after eight mousse?

Måtte prøvesmake denne da vi skal ha gjester i helgen. Og dette var virkelig en av de beste jeg har smakt. Men akk så mektig den er. Personlig så mener jeg at denne oppskriften trygt kan serveres i flere enn 4 porsjoner, da vi strevde med å få i oss alt.

Kan anbefales med litt revet appelsinskall på toppen samt en appelsin/mandarin båt.

Nå skal jeg sette meg å la kroppen komme seg etter denne fantastiske moussen. :-)

Mulig jeg er litt amatør, men min mousse ble helt mislykket. Blandet eggeplommer inn i sjokoladen, men det ble bare en tykk smørje som ødela kremen helt. Tips?

Laget den mange ganger, ble kjempe god hver gang:-)

Tips:
Ha salte nøtter i, da blir det en smak av snicers.

Skjedde det samme hos meg som trine. Sjokoladen og eggeplommen ble en tykk smørje det ikke gikk ann å blande sammen. Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Hvordan unngå dette?

Hei. Prøvde for første gang å lage mousse... Men måtte kaste hele sjokoklumpen i bosset.... Altså, samme problem for meg som det beskrives over. Har du et par tips å dele om hvordan få inn eggene uten at det klumper seg til en klump?? Skulle så gjerne fått det til....

Kremen ble kjempefin helt til jeg begynte å røre inn sjokoladeblandingen, da skilte den seg helt og ble bare mislykket....

Jeg fikk to mislykkede forsøk... Trodde først at eggene ikke var romtemperert men da jeg sørget for at de var det ble det likevel en fast masse av sjokolade og eggeplommer. Det ble til slutt krem med sjokoladebiter. Forstår ikke hva jeg gjorde galt her...

Fikk også en tykk smørje av sjokolade og eggeplomme. Har prøvd flere oppskrifter på denne siden, men alltid blitt mislykkede. Får det til med oppskrifter på alle andre sider, skal nok definitivt slutte å prøve meg på oppskrifter herfra....

Tror at problemet til mange er at eggene er for kalde slik sjokoladen koagulerer igjen, det har skjedd meg mange ganger når jeg har lagd denne typen sjokolademousse. Det fungerer å fortsette til neste skritt med denne "faste sjokoladeklumpen", men da blir det små faste biter i moussen noe som faktisk er ganske godt. Jeg bruker å røre ut sjokoladerøra i halvparten av kremen og deretter vende inn resten av kremen for å få marmorering. :)

Sjokolade og eggeplommer ble bare rør. Måtte putte det i mikseren for å få blandet det ordentlig. Tror ikke denne oppskriften blir brukt igjen. Selv om resultatet ble godt tror jeg det er bedre måter å lage dette på

Burde lest kommentarene før jeg prøvde meg på denne moussen, det samme skjedde med meg som flere andre her. Irriterende å rote bort råvarer, og kjedelig å begynne på nytt med annen oppskrift.
Synes også det er rart at ikke det blir kommentert eller gjort noe med oppskriften på en seriøs og populær blogg som «Det søte liv». Oppskriften har jo lagt her i flere år.

Hei! Jeg har lest om hva som har skjedd når dere har prøvd å følge denne oppskriften. Her er noen tips dere kan følge. Grunnen til at dere får klumper og den blir veldig tykk er at dere kan ikke blande inn eggene når sjokoladen er varm. La sjokoladen være romtemperert og så bland inn eggene.

Jeg opplevde det samme i går, med totalt 800 gr sjokolade og 1,5 liter fløte. Fryktelig irriterende. Men jeg blandet inn den harde sjokolade/eggeblandingen i kremen, og brukte miksmaster for å få ut de største klumpene. den ble faktisk veldig god til slutt :)

Det burde opplyses i oppskriften at eggene skal blandes inn i den avkjølte sjokolade, og at plommene bør være romtempererte.

Hei, jeg hadde problemer med at jeg puttet eggene i for tidlig og endte opp med den notoriske sjokolade klumpen jeg leser om her. Men dette var i romjula og butikkene var ikke åpne så denne måtte reddes ellers så ble det ingen dessert.

Måten jeg reddet den på var at jeg tok noen spiseskjeer med kremen jeg hadde pisket og blandet det sammen sjokoladen og eltet på det til den ble gjevn og fin for så hadde den oppi med resten av kremen.
Kan være den ble litt mindre luftig enn den skulle være men ble en suksess like vell.

Hvor lenge kan sjokolademoussen og panna cottaen stå i kjøleskapet?

Lot sjokoladen hvile før jeg tilsatte romtempererte egg. Hadde 2 forsøk, begge mislykkede. Ble en knallhard masse. Tips: ikke gidd å prøv engang!

Hei! Opplever det samme som mange andre kommenterer. Hva gjør vi feil? Når oppskrifter blir lagt ut og mange kommenterer synes jeg det er rart at detsøteliv ikke kommenterer.
Jeg er for øvrig stor fan!

Hei jeg prøvde denne moussen i går, sjokoladen ble også til en hard klump, jeg brukte litt fløte i sjokoladen å varmet den litt opp igjen, jeg tok også eggehvite å blanda med melis å pisket det stivt, vende dette inn til slutt og tilsatte daim biter helt til slutt ble veldig godt å ble fast og fin mousse

Leste ikke kommentarene før jeg satte i gang, og endte opp med den notoriske harde sjokoladeklumpen når jeg tilsatte den første eggeplommen. Det er nok flere faktorer som påvirker resultatet her, men for min del tror jeg at eggeplommene senker temperaturen på sjokoladen såpass mye at den hardner, og at sjokoladen er såpass varm at eggeplommen koagulerer.

Jeg klarte å redde sjokoladen ved å finne fram en kraftig håndvisp som klarte å bryte opp klumpen i små, pudrete biter, satte bollen over vannbadet igjen slik at den begynte å smelte igjen etterhvert som jeg brøt opp klumpen, og kastet i resten av eggeplommene samtidig. Den var fortsatt ikke så flytende som ønsket, så jeg tilsatte en ekstra eggeplomme.

Lot resultatet avkjøle seg litt, så vendte jeg inn kremen. Veldig mektig smak (brukte Dronningsjokolade), og ble riktig konsistens på sluttresultatet. Men den sjokoladeklumpen var ikke en kjekk opplevelse.

Tips til dere som sliter med at sjokoladen klomper seg. Problemet er nokk temperaturen på sjokoladen. Ett tips kan være å bruke termometer.
Jeg prøvde oppskriften, den ble kjempebra. Jeg varmet halve sjokoladen i vannbad til sjokoladen ble 50 grader. Helte litt og litt av den varme sjokoladen over resten av sjokoladen til det har 31-32 grader. Rørte inn ett å ett egg samtidig som jeg passet på at sjokoladeblandingen holdt 31-32 grader. Sjokoladen ble silkemyk og hadde ingen problemer med å blande den sammen med kremen.

Enda et tips til dere som sliter; drit i hele vannbadet. Hadde to mislykkede forsøk med vannbad selv om jeg vet sjokoladen aldri ble for varm. Tredje forsøk ble vellykket da jeg smeltet sjokoladen direkte i kjelen (på veldig lav varme selvfølgelig). Fikk ingen problemer da jeg blandet inn eggeplommene etterpå. Har vel noe med damp å gjøre.

Freia sine kokesjokolader oppfører seg veldig forskjellig. 70%'en blir veldig tyntflytende, mens lys kokesjokolade er tykk og kremete. Jeg tipper det er lettest å få til med den mørkeste varianten. Jeg lagde med 150 g 70% og 50 g dronningsjokolade, og det fungerte greit. Jeg avkjølte kanskje sjokoladen litt mye, for den ble ganske tykk da jeg tok i eggeplommene, men jeg skyndte meg å røre inn litt av kremen, og pisket derretter alt raskt med maskin. Jeg liker moussen litt kompakt og mektig, og denne ble fin. Jeg brukte litt melis for å kompensere for den mørke sjokoladen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift