Fyrstekake i langpanne

Fyrstekake i langpanne

24.01.2005
Fyrstekake i langpanne

Ingredienser

Mørdeig:
200 g smør
175 g sukker
2 eggeplommer
1 stort egg (ta av litt eggehvite til pensling)
4 ss melk
375 g hvetemel
3 ts bakepulver

Fyll:
300 g mandler
300 g melis
1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
2 eggehviter
4 ss vann

Pensling:
litt eggehvite

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene og egget (hold av litt eggehvite til pensling av kaken). Rør inn melken. Sikt sammen mel og bakepulver og ha i. Kna sammen deigen.

Trykk 2/3 av deigen godt ned i bunnen og litt oppover kantene på en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20x30 cm).

Mal mandlene. Bland med melis, vaniljesukker og bakepulver. Tilsett eggehviter og vann. Rør sammen fyllet. Fordel fyllet over deigen i kakeformen og stryk overflaten jevn. Trykk deigkanten lett nedover til samme nivå som høyden på fyllet.

Lag gittermønster med resten av deigen (se tips). Bruk ca 1 cm brede remser, gjerne skåret med bakkelsspore. Avslutt med en deigremse rundt hele kanten. Pensle deigen på overflaten med resten av eggehviten.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 45-50 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store porsjonsstykker.

Tips

Bruk melis på bakebordet i stedet for hvetemel når du kjevler ut remsene for å unngå at mørdeigen blir hard. Bruk en stekespade når du forsiktig løfter remsene fra bakebordet til kaken. Likevel hender det at de går i stykker. Da er det bare å lappe dem sammen på kaken. Det gir kaken bare et sjarmerende og hjemmelaget preg!

24.01.2005
Kakekategori: 

1 kommentarer

Denne kaka står nå ovnen, og jeg er veldig spent.
Er det litt lite mel i denne oppskriften? veldig løs deig. I forhold til gamle oppskrifter jeg har på mørdeig, er det betydelig mindre mel i din oppskrift. Å kna deigen er jo ikke mulig.
Men den er forhåpentlig god på smak :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter