Aperol Spritz-dessert (ostekake i glass)

Aperol Spritz-dessert (ostekake i glass)

24.09.2021

Endelig helg, dere! Og med dagens letting av restriksjonene, blir dette en helg mange har gledet seg til! 

Så da spanderer jeg på en festdessert her på Det søte liv!  Smile chrome  
 

  ♥  

Den populære, italienske drinken Aperol Spritz kjennetegnes av den friske, oransje fargen fra Aperol og smaken av lett bitter appelsin. Her har jeg laget en kjempegod og spennende Aperol Spritz-inspirert dessert!

Desserten er som en ostekake i glass, med Aperol både ostefromasjen og i gelélaget. For øvrig smaker kaken nydelig av appelsin.

På toppen har jeg laget isterninger av hvitvin! Smile

 

 

Enjoy!

 

 

Oppskriften passer til 5 porsjoner (jeg lagde 5 desserter, selv om du bare ser 4 på bildene... Wink )


Ingredienser: 

Kjeksbunn:
♥ 120 g Bixit (eller annen søt havrekjeks)
♥ 1 ts revet appelsinskall

Ostefromasj:
♥ 200 g kremost
♥ 3 dl lettrømme
♥ 100 g melis
♥ 1 ts revet appelsinskall
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 1 dl kokende vann
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 0,5 dl Aperol

Aperol-gelé:
♥ 4 plater gelatin
♥ 1,5 dl kokende vann
♥ 2 ss sukker
♥ 1,5 dl Aperol

Vin-isterninger:
♥ 4 dl hvitvin, søt
♥ 1 ss sukker
♥ 7 plater gelatin

Pynt:
♥ 2 appelsinskiver
♥ 5 mynteblader

 

Fremgangsmåte: 

Kjeksbunn: 

Knus kjeksen. Bland smulene med revet appelsinskall.

Fordel kjekssmulene i bunnen på 5 dessertskåler eller glass.
 

Ostefromasj:

Pisk kremost, rømme, melis og revet appelsinskall sammen.

Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann. Tilsett appelsinjuice og Aperol. Rør dette godt inn i kremostblandingen.

Fordel ostefromasj-blandingen over kjeksen i glassene.

Sett glassene i kjøleskapet i noen timer, så fromasjen stivner.
 

Aperol-gelé:

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i kokende vann. Tilsett sukkeret og rør til det løser seg opp. Bland så inn Aperol.

Avkjøl blandingen til den er helt kald, men fortsatt flytende.

Ta glassene ut av kjøleskapet og fordel den flytende Aperol-geléen over ostefromasjen.

Sett glassene forsiktig tilbake i kjøleskapet og la dem stå der over natten, så geléen stivner helt.

 


 

Vin-isterninger:

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Varm opp halvparten av hvitvinen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme vinen. Tilsett sukkeret og rør til det løser seg opp. Bland så inn resten av hvitvinen.

Hell blandingen i en firkantet form (ca. 15 x 20 cm). Bruk enten aluminiumsform eller form dekket med plastfolie.

 

 

Sett formen i kjøleskapet over natten så geléen stivner helt.


Servering: 

Før servering tas glassene og formen med vin-geléen ut av kjøleskapet.

Hvelv vin-geléen ut av formen og skjær i små terninger.

 

 

Pynt hvert glass med vin-isterninger.

 

 

 

Pynt videre med kvart appelsinskive og et mynteblad.

 

 

Voilà! 

 

 

Herlig festdessert! 

 

 

 

Tips:

♥ Aperol er en italiensk aperitif som er dyp oransje i fargen og har lett, bitter smak av rabarbra, appelsin og krydder. Aperol og hvitvin kjøpes på polet. 

 


♥ Siden denne desserten inneholder alkohol, bør den ikke serveres til mindreårige. 

♥ Start kvelden i forveien med å lage desserten, for den bør stå i kjøleskapet over natten før servering.

♥ Oppbevar desserten i kjøleskapet frem til servering. 

 

 

Denne desserten er en sikker vinner i selskapet!

Desserten blir kjempegod, og får absolutt ikke noen sterk smak av alkoholen. 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Aperol Spritz-dessert (ostekake i glass)

Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 120 g Bixit (eller annen søt havrekjeks)
♥ 1 ts revet appelsinskall

Ostefromasj:
♥ 200 g kremost
♥ 3 dl lettrømme
♥ 100 g melis
♥ 1 ts revet appelsinskall
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 1 dl kokende vann
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 0,5 dl Aperol

Aperol-gelé:
♥ 4 plater gelatin
♥ 1,5 dl kokende vann
♥ 2 ss sukker
♥ 1,5 dl Aperol

Vin-isterninger:
♥ 4 dl hvitvin, søt
♥ 1 ss sukker
♥ 7 plater gelatin

Pynt:
♥ 2 appelsinskiver
♥ 5 mynteblader

Fremgangsmåte

Kjeksbunn: 
Knus kjeksen. Bland smulene med revet appelsinskall.

Fordel kjekssmulene i bunnen på 5 dessertskåler eller glass.

Ostefromasj:
Pisk kremost, rømme, melis og revet appelsinskall sammen.

Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann. Tilsett appelsinjuice og Aperol. Rør dette godt inn i kremostblandingen.

Fordel ostefromasj-blandingen over kjeksen i glassene.

Sett glassene i kjøleskapet i noen timer, så fromasjen stivner.

Aperol-gelé:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i kokende vann. Tilsett sukkeret og rør til det løser seg opp. Bland så inn Aperol. Avkjøl blandingen til den er helt kald, men fortsatt flytende.

Ta glassene ut av kjøleskapet og fordel den flytende Aperol-geléen over ostefromasjen. Sett glassene forsiktig tilbake i kjøleskapet og la dem stå der over natten, så geléen stivner helt.

Vin-isterninger:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp halvparten av hvitvinen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme vinen. Tilsett sukkeret og rør til det løser seg opp. Bland så inn resten av hvitvinen.

Hell blandingen i en firkantet form (ca. 15 x 20 cm). Bruk enten aluminiumsform eller form dekket med plastfolie. Sett formen i kjøleskapet over natten så geléen stivner helt.

Servering: 
Før servering tas glassene og formen med vin-geléen ut av kjøleskapet.

Hvelv vin-geléen ut av formen og skjær i små terninger.

Pynt hvert glass med vin-isterninger, en kvart appelsinskive og et mynteblad.

Tips

♥ Aperol er en italiensk aperitif som er dyp oransje i fargen og har lett, bitter smak av rabarbra, appelsin og krydder. Aperol og hvitvin kjøpes på polet. 

♥ Siden denne desserten inneholder alkohol, bør den ikke serveres til mindreårige. 

♥ Start kvelden i forveien med å lage desserten, for den bør stå i kjøleskapet over natten før servering.

♥ Oppbevar desserten i kjøleskapet frem til servering. 

24.09.2021
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter