Awesome Carrot Cake

Awesome Carrot Cake

12.09.2005
Awesome Carrot Cake

Ingredienser

4 egg
400 g sukker
3,5 dl matolje
1 ts vaniljeessens
1 ts kanel
1 ts bakepulver
2 ts natron
250 g hvetemel
350 g gulrøtter (skrelt vekt)
1 liten boks hermetisk ananas
100 g pecannøtter

Glasur:
200 g kremost (1 pk Philadelfia)
400 g melis
100 g smør
1 ts vaniljeessens

Pynt:
100 g pecannøtter

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, sukker, vaniljeessens og olje med en stålvisp. Rør i kanel, bakepulver og natron. Tilsett hvetemelet og rør deigen jevn. Riv gulrøttene fint og tilsett. Mos ananasen sammen med ananassaften (bruk gjerne en stavmikser til å gjøre dette) og tilsett i deigen sammen med hakkede pecannøtter.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren røres mykt smør sammen med melis. Pisk inn kremost og vaniljeessens. Smør ostekremen jevnt over den kalde kaken. Pynt med masse hakkede pecannøtter.

Tips

1 liten boks hermetisk ananas veier 227 g hvorav ca 130 g er ananas. Merk at både ananasen og ananassaften fra boksen skal tilsettes i kaken.

200 g pecannøtter tilsvarer ca 3 pk med pecannøtter fra Den lille Nøttefabrikk.

Kaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet. Den kan også fryses.

Se også "Classic Carrot Pineapple Cake".

12.09.2005
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter