Bananring

Bananring

13.05.2006
Bananring

Ingredienser

3 modne bananer
0,5 dl sukker
100 g smør
1 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 dl hvetemel
1 dl fin sammalt hvete

Pynt:
3 ss sesamfrø

Fremgangsmåte

Mos bananene (bruk gaffel eller stavmikser) og rør dem sammen med sukker og mykt smør til en smidig masse. Tilsett egget og de tørre ingrediensene.

Smør en randform og dryss i sesamfrø. Vend rundt på formen til sesamfrøene dekker overflaten på formen så godt som mulig.

Fordel kakedeigen i formen og stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i 40-45 min. Avkjøl kaken i noen minutter i formen før den forsiktig hvelves ut av formen. Avkjøl kaken på rist.

Tips

Banankaken er kjempefin å ha med på tur. Oppbevar den i plast, slik at den holder seg myk. Den kan også fryses.

13.05.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter