The Best Chocolate Chip Cookies

26.09.2004


Dette tror jeg må være verdens beste cookies!

 


De er laget med brunt sukker, sjokolade og valnøtter og er store, litt myke og nesten "kakelignende" ("chewy" som man sier på amerikansk).

 

 

Oppskriften har jeg fra en klassevenninne fra gymnaset som heter Tonje og som er halvt amerikansk. Hun tok av og til med seg en hel boks full av disse deilige kakene til skolen, og jeg skal si deg at de fikk ben å gå på!

 

 

Oppskriften gir 36 stk.

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 50 g sukker
♥ 200 g brunt sukker
♥ 2 store egg
♥ 150 g hvetemel
♥ 100 g fin sammalt hvete
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 100 g valnøtter

 

Fremgangsmåte:

Pisk sammen smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. Bland det tørre og rør inn i deigen. Hakk sjokoladen og valnøttene og ha i til slutt.

Bruk to spiseskjeer og sett topper på 3 stekeplater dekket med bakepapir (sett 12 topper på hver plate). Trykk de litt flate med baksiden av en stekespade, eller bruk hånden.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min. Avkjøles 10 min på platen før de flyttes på rist og avkjøles helt.

 


 

Tips:

♥ Hvis du synes at kakene ikke flater tilstrekkelig ut under steking, kan du bruke baksiden av en stekespade og trykke dem enda litt flatere etter at det har gått 5 min av steketiden.

♥ Kakene kan oppbevares i en tett kakeboks, eller de kan fryses.

♥ Jeg bruker lysebrunt demerarasukker i denne oppskriften. Det går også fint å lage disse cookiesene med bare hvitt sukker og bare fint hvetemel. Nøttene kan sløyfes.

 

Fyll opp kakebokense med verdens beste Chocolate Chip Cookies!

 

 

Likt av alle - store og små!

 

 

ENJOY!

 


♥ ♥ ♥ ♥

The Best Chocolate Chip Cookies

Ingredienser

150 g smør
50 g sukker
200 g brunt sukker
2 store egg
150 g hvetemel
100 g fin sammalt hvete
0,5 ts bakepulver
150 g kokesjokolade
100 g valnøtter

Fremgangsmåte

Pisk sammen smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene. Bland det tørre og rør inn i deigen. Hakk sjokoladen og valnøttene og ha i til slutt.

Bruk to spiseskjeer og sett topper på 3 stekeplater dekket med bakepapir (sett 12 topper på hver plate - det skal bli ca. 36 stk til sammen). Trykk de litt flate med baksiden av en stekespade, eller bruk hånden. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min. Avkjøles 10 min på platen før de flyttes på rist og avkjøles helt.

Tips

♥ Hvis du synes at kakene ikke flater tilstrekkelig ut under steking, kan du bruke baksiden av en stekespade og trykke dem enda litt flatere etter at det har gått 5 min av steketiden.

♥ Kakene kan oppbevares i en tett kakeboks, eller de kan fryses.

♥ Jeg bruker lysebrunt demerarasukker i denne oppskriften. Det går også fint å lage disse cookiesene med bare hvitt sukker og bare fint hvetemel. Nøttene kan sløyfes.

22 kommentarer

Syns brunt sukker gir litt besk smak. Er det det brune litt seige og klissete sukkert som blir brukt i oppskrifta? Eg har ofte bytta ut med brunt demerarasukker, men det er jo veldig lyst, og eg reknar med at det vil bli litt anna smak med det.

Jeg bruker lysebrunt demerarasukker i denne oppskriften og ikke mørkt muscovadosukker, som du refererer til.

går det ant å kutte ut nøttene? har det noe å si? :)

Det går fint å droppe nøttene.

Skulle dette være godt? Fulgte oppskriften, men det brune sukkeret ødela alt. Gavnet i søpla (

Huff da, høres ut som noe gikk galt for deg her. Jeg bruker lysebrunt demerarasukker, ikke brunt farin, mulig det er det som gjorde forskjellen. Det går greit å bruke bare vanlig sukker også.

Jeg er nettopp ferdig med første forsøk av disse kakene, og de er jo kjempegode :) Jeg brukte vanlig brun farin, så det funker veldig bra det :) må nok lage flere før jul, blir nok en hit for resten av huset :):):) God jul

Veldig hyggelig å høre at du likte oppskriften, Elisabeth! Ja, brunt farin funker nok også veldig bra! Takk for tipset :-)

Sammalt hvete i var spennende, disse skal prøves nå :D

Ja, gjør det Maja :-)

Skal smøret smeltes først?

Nei, ikke smeltes, men det bør være mykt og helt romtemperert Linnea :-)

Går det greit om man bare bruer hvitt sukker? Og hvis man kan, hvor mye skal man ta? Kan jeg droppe fint sammalt hvetemel?? Hvor mye mel skal jeg bruke hvis jeg dropper det? Skal man smelte smøret?? Håper på svar så fort som mulig!!!

Ja du kan bruke vanlig hvitt sukker og vanlig hvetemel i stedet for brunt sukker og sammalt hvetemel. Bruk samme mengder som angitt i oppskriften. Bruk mykt smør. Håper cookiesene falt i smak :-)

Bakte disse i dag, byttet ut noe av melet med havregryn, valgte også å ha i hasselnøtter og bare litt sjokolade. I tillegg hadde jeg i litt vaniljeekstrakt, litt sitron og 1 ts havsalt. Ble kjempegode :)

Ah, høres veldig godt ut! Takk for spennende tips, Tove :-)

Laget disse i går kveld for å ha de med på et møte. Fulgte oppskriften i boken din, og dessverre ikke den her. De ble absolutt ikke som på bilde. Jeg fulgte oppskriften, men trodde at det var brunt sukker og flatet de heller ikke ut etter 5 min under stekingen. Jeg regner med at det er brunt sukker når det står det. Du burde skrive demerasukker og at de skal flates ut i boken din og! Ellers må jeg takke for mange gode oppskrifter. Har brukt bloggen din flittig i mange år

Disse forsvant på 1-2-3 her i huset. Er på min andre batch denne uka! disse blir min go-to oppskrift for chocolate chip cookies!

Hei! Bakte disse her med en liten vri. Som en "Erstatning" for det brune sukkeret, har man i 2 moste bananer. Det gir dem en mye mer søtere og er bra for å bruke opp de gamle, brune bananene du ikke spiste opp for noen dager siden . Elsket denne her oppskriften, håper du leser denne kommentaren.

Bakte disse i dag. Brukte bare brunsukker 500 g til dobbel porsjon og mandler i mangel på nøtter og kun hvetemel. Ble kjempegode.

Lagde disse med grov sammalt hvete... og brunt sukker.. veldig godt!!
Blir fler av disse..

går det og kutte ut valnøtter og brunt sukker helt og må man da tilsette noe?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet