Blondies

Blondies

05.09.2006
Blondies

Ingredienser

165 g smør
5 dl brunt sukker
3 egg
1 ts vaniljeessens
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
300 g valnøtter

Pynt:
100 g valnøtter
100 g chocolate chips eller kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk sammen mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, et om gangen. Rør i vaniljeessens. Sikt sammen mel og bakepulver og bland inn i deigen sammen med hakkede valnøtter.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Dryss over grovt hakkede valnøtter og chocolate chips eller grovt hakket kokesjokolade.

Stekes på rist midt i ovnen ved 175°C i 25-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i passe store firkanter og løft dem av bakepapiret.

Tips

"Blondies" får den riktige karamellaktige smaken dersom du bruker lysebrunt sukker (f.eks. demerarasukker).

I kaken på bildet har jeg brukt ekte, amerikanske chocolate chips ("Toll House real semi-sweet chocolate morsels" fra Nestlé). Disse er en god del større enn de norske sjokoladedråpene (fra Freia), som fås kjøpt i vanlige norske matvarebutikker. Amerikanske chocolate chips fås blant annet kjøpt hos matvarekjeden Centra og i noen av butikkene til Deli de Luca (1 pk = 340 g). Får du ikke tak i disse, er grovt hakket kokesjokolade et godt alternativ.

"Blondies" holder seg myke lenge dersom de oppbevares kjølig og godt innpakket i plast. De er også kjempefine å fryse.

05.09.2006
Kakekategori: 
Sesong: 

2 kommentarer

Langpannen min er 30x40, så jeg brukte en springform på 28 cm istedenfor. Etter 30 minutter i ovnen var kaken dessverre ikke ferdig stekt. For mye stekt oppå og nesten rå i bunn. Håper en natt i kjøleskap gjør underverker.

Jeg får aldri så mange komplimenter og spørsmål om oppskrift som når jeg har med denne. Trikset er å få tak i den riktige typen brunt sukker, samt ikke å oversteke den, så den blir tørr.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter