Boller med blåbær og vaniljekrem


Originale og supergode boller med blåbærsyltetøy og vaniljekrem! 

Oppskriften gir 30 stk.

Boller med blåbær og vaniljekrem
Ingredienser

50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker
1 egg
1 ts kardemomme
1,5 liter hvetemel

Fyll:
5 dl vaniljekrem
2 dl blåbærsyltetøy

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melken og varm opp til fingervarm (ca 37°C). Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i kardemomme og deretter hvetemel. Kna deigen blank og smidig. Hev deigen i ca 30 min.

Ta deigen på bakebordet, eventuelt sammen med litt ekstra hvetemel, og elt den sammen. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør vaniljekremen over leiven i et jevnt lag. Smør deretter over blåbærsyltetøy (se tips).

Rull sammen deigen fra langsiden til en fast pølse. Skjær pølsen opp i skiver. Sett skivene i muffinsformer av papir (dette gjør at bollene holder fasongen bedre). Ha bollene på stekeplater og etterhev dem i ca 30 minutter.

Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 min til de er gyldne. Avkjøl bollene på platen.

Tips

Ikke ha for mye syltetøy i bollene, ellers har fyllet lett for å renne ut. Av samme grunn er det smart å bruke papirformer.

Bollene er fine å fryse.

Se også Boller med jordbær og vaniljekrem.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift