Cantucci Mandorle (Mandelbiscotti fra Toscana)

Jeg elsker Italia! Maten. Vinen. Varmen. Kunsten. Pasjonen. Temperamentet. Og selvfølgelig de vidunderlige, verdensberømte, italienske kakene!

"Cantucci Mandorle" er nydelige og klassiske mandelbiscotti fra Toscana ("mandorle" betyr mandler), og dette er en helt autentisk, italiensk oppskrift! Eccellente!!!

Se også lignende oppskrift ved navn "Biscotti di Prato (Cantucci)" og miniversjonen "Cantuccini".

Cantucci Mandorle (Mandelbiscotti fra Toscana)
Ingredienser

5 egg
500 g brunt sukker (se tips)
1 vaniljestang
revet skall av 2 sitroner
500 g hvetemel
400 g mandler

Pensling:
kald kaffe

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker lyst og skummende. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden med en kniv. Pisk dette inn i eggedosisen sammen med revet sitronskall. Bland i hvetemel og grovt hakkede mandler.

Form deigen til tre stenger på et bakepapirdekket stekebrett (se tips). Pensle over stengene med kald kaffe.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Ta platen ut av ovnen og senk varmen på ovnen til 120°C. Avkjøl kakene i 20 min. Skjær så stengene opp på skrå i skiver på ca 1 cm. Bruk en stor og skarp kniv. Legg kakene med snittflaten opp og la dem tørke i ovnen ved 120°C i ca 45-50 min. Vend på dem når halve tørketiden har gått.

Ta kakene ut av ovnen og la dem bli helt avkjølte før de has i en tettsluttet kakeboks.

Tips

Bruk lysebrunt sukker (demerarasukker) i kakedeigen.

Deigen settes med to spiseskjeer på stekeplaten, da den er for bløt til å kunne trilles. Stengene vil i tillegg flyte littegrann utover under stekingen.

Serveres sammen med sterk kaffe eller et glass deilig Vin Santo!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift