Chocolate Coca-Cola Orange Cake

Chocolate Coca-Cola Orange Cake

24.03.2007
Chocolate Coca-Cola Orange Cake

Ingredienser

4 egg
2,5 dl matolje
2 dl Coca-Cola
2 dl appelsinjuice
300 g sukker
100 g kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
400 g hvetemel

Sjokoladekrem:
300 g appelsinsjokolade (70%)
4 ss appelsinjuice

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, olje, cola, juice og sukker med en stålvisp. Sikt sammen de tørre ingrediensene og rør inn i deigen.

Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i ca 45 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.

Smelt sjokoladen sammen med appelsinjuice i en liten kjele på svak varme eller over vannbad.

Ha et tynt lag med sjokolade mellom kakebunnene og legg kaken sammen. Smør resten av sjokoladen som glasur over kaken. Lag eventuelt litt mønster i glasuren med en gaffel. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.

Tips

Pass på at du bruker olje med nøytral smak, slik som for eksempel rapsolje eller solsikkeolje.

Finner du ikke mørk appelsinsjokolade, kan du bruke vanlig kokesjokolade.

Kaken er holdbar i kjøleskapet i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

24.03.2007
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter