Cocktailmarsipan

Cocktailmarsipan

24.01.2005
Cocktailmarsipan

Ingredienser

250 g marsipan (f.eks. Odense)
1-2 ss konjakk

Pynt:
røde og grønne cocktailbær
1/2 pk krokan kakepynt fra Freia

Fremgangsmåte

Kna konjakk inn i marsipanen, slik at den blir littegrann klissete (se tips). Form runde kuler. Del cocktailbærene i to og trykk et halvt bær ned i hver marsipankule. Rull sidene på kulene i krokan.

Oppbevar "Cocktailmarsipan" i en liten kakeboks med matpapir mellom lagene, slik at de ikke klistrer seg sammen.

Tips

Tilpass mengden konjakk etter smak og konsistens. Ikke overdriv mengden! Konjakken skal bare gi en bismak og gjøre at marsipanen blir klissete nok til at krokanen lett kleber seg til kulene.

Konfekten blir ekstra god hvis du bruker såkalt råmarsipan. Dette fås kjøpt i mange velassorterte matvarebutikker, særlig rundt juletider. Se f.eks. etter "Ekte marsipan" fra Odense (lilla pakning).

24.01.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter