Drømmekake fra Brovst

27.07.2005
Drømmekake fra Brovst

Ingredienser

4 egg
300 g sukker
50 g smør
2 dl melk
250 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Kokostopping:
125 g smør
250 g brunt sukker
100 g kokos
0,5 dl melk

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett sammen med melken. Sikt i de tørre ingrediensene. Bland deigen raskt sammen (bruk en stålvisp).

Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 min.

Lag imens kokostoppingen: Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt sukker og la det smelte i det varme smøret. Ha deretter i kokos og melk og rør sammen.

Ta kaken ut av ovnen og skru opp varmen til 225°C. Fordel kokostoppingen jevnt over kaken. Stek kaken videre midt i ovnen ved 225°C i ca 6 min. Avkjøl kaken litt i langpannen. Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.

Tips

Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge toppingen for mye.

Kaken er fin å fryse.

27.07.2005
Kakekategori: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet