Elsker deg-boller

Elsker deg-boller

28.04.2011


Et stort og sikkert helt fantastisk flott og romantisk bryllup finner sted i England i morgen. Sikkert flere enn meg som kommer til å følge med på all stas og ståhei på denne lykkelige dagen for William & Kate.

Her er "Elsker deg-boller" for anledningen som er veldig søte og gode. Og heldigvis er ikke kjærlighet bare forbeholdt prinser og prinsesser...  Wink  

 

Ingredienser:

♥ 50 g gjær
♥ 125 g smør
♥ 3 dl melk
♥ 80 g sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1 ts kardemomme
♥ ca 500 g hvetemel

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem

Pynt:
♥ 1 eggehvite
♥ 2-3 dl melis
 

Fremgangsmåte:

Smuldre opp gjæren i en bakebolle.  Smelt smøret.  Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C).  Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker, sammenpisket egg og kardemomme.  Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig.  La deigen heve tildekket i ca 40 min.

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig.

Kjevle/klapp deigen ut til en tykk leiv (ca 3 cm tykk) og stikk ut hjerter med utstikker. Legg bollehjertene på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev i 15 min.

Trykk ned et dypt hull i hvert hjerte med to fingre. Fyll hullet med vaniljekrem.

Stek bollene på nederste rille i ovnen ved 210°C i ca 10-15 min, eller til bollene er gyldne. Avkjøl helt.

Rør sammen melisglasur av eggehvite og melis. Ha glasuren i en liten pose eller kremmerhus av matpapir. Klipp et lite hull og sprøyt ut "Elsker deg" eller andre koselige meldinger på bollene.  
 

Tips:

♥ Når du lager melisglasur med eggehvite i stedet for vann, holder glasuren fasongen mye bedre og du unngår at skriften flyter utover. Mengden melis avhenger av hvor stor eggehviten er, så tilpass mengden til du får en glasur som er passe tykk til at du kan lage skrift med den.
 
♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Helt tilfeldig kjøpte jeg her forleden med meg dopapir med verdens søteste, små kjærlighetsfraser på norsk, svensk og dansk. Tar med to av dem siden det er romantisk modus her i dag.

Jeg vil tro at dette er første og siste gang jeg siterer dopapiret mitt Grin 
 

* * *

"Jeg troede jeg var smart
Endog vis
Men sandheden er
at jeg er gal
Helt gal efter dig!"

* * *

"Kärleken går inte att tygla.
Inte ens om man verkligen
vill. Omfavna den
Och låt den uppfylla dig."

* * *

"Du er den jeg alltid
ville ha. Jeg har bare
ikke visst det før nå."

* * *

"Druknar i din kropp
Flyter i ditt inre
Knuffa mig djupare
Lär mig dyka."

* * *

"Du er langt borte
Borte før solnedgangen
er til sted
Men alligevel ganske nær
Hver time er du hos mig."

* * *

"To sjæl
Et mål
To hjerter
Du & jeg
I evighed"

* * *

"Det sies at kjærligheten
skimtes i hvert hjørne.
Så hvorfor går jeg da
rundt i sirkler?"

* * *

"Kan inte andas
Helt plötsligt
Kan inte tänka
Förälskad
I dig."

* * *

"Hvis jeg smiler
Du kan være sikker
At jeg tænker på dig."

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Elsker deg-boller

Ingredienser

50 g gjær
125 g smør
3 dl melk
80 g sukker
1 stort egg
1 ts kardemomme
ca 500 g hvetemel

Fyll:
5 dl vaniljekrem

Pynt:
1 eggehvite
2-3 dl melis

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker, sammenpisket egg og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 min.

Ha deigen på bakebordet sammen med resten av melet og kna deigen smidig.

Kjevle/klapp deigen ut til en tykk leiv (ca 3 cm tykk) og stikk ut hjerter med utstikker. Legg bollehjertene på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev i 15 min.

Trykk ned et dypt hull i hvert hjerte med to fingre. Fyll hullet med vaniljekrem.

Stek bollene på nederste rille i ovnen ved 210°C i ca 10-15 min, eller til bollene er gyldne. Avkjøl helt.

Rør sammen melisglasur av eggehvite og melis. Ha glasuren i en liten pose eller kremmerhus av matpapir. Klipp et lite hull og sprøyt ut "Elsker deg" eller andre koselige meldinger på bollene.

Tips

Når du lager melisglasur med eggehvite i stedet for vann, holder glasuren fasongen mye bedre og du unngår at skriften flyter utover. Mengden melis avhenger av hvor stor eggehviten er, så tilpass mengden til du får en glasur som er passe tykk til at du kan lage skrift med den.

28.04.2011
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter