Fluesoppmuffins

Fluesoppmuffins

19.08.2005
Fluesoppmuffins

Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Glasur:
1,5 dl melis
3 dl rosa melisglasur med jordbærsmak
litt vann

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet. Deigen blir nokså tynn i konsistensen.

Smør og strø hullene i et muffinsbrett godt. Fordel deigen i muffinsformene (bruk to store skjeer eller en liten øse). Formene skal fylles nesten helt opp til kanten.

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 25-30 min. Avkjøl muffinsene litt i formen. Løsne dem forsiktig fra kanten av formen med en skarp kniv (pass på at du ikke ødelegger kantene på sopphodet). Hvelv muffinsene deretter forsiktig ut av muffinsbrettet og la de avkjøles til de er helt kalde.

Rør sammen rosa og hvit melisglasur. Den hvite melisglasuren må være svært tykk i konsistensen (ellers mister prikkene fasongen sin). Smør rosa glasur over hele toppen av muffinsene. Sett muffinsene i kjøleskapet til den rosa glasuren har festnet seg noe. Pynt deretter med noen prikker med hvit melisglasur.

Tips

Glaser muffinsene en stund før servering og sett dem i kjøleskapet, slik at glasuren får festnet seg.

Muffinsene er fine å fryse uten glasur.

Du kan også lage soppmuffins av andre muffinsoppskrifter.

19.08.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter