Franske pannekaker (crêpes) med bringebær og hvit sjokolade



Hei dere!

Ny uke står for tur, og det er viktig at den blir fylt med noe godt!  Wink

Pannekaker for eksempel - det er jo alltid digg! Her får du en kjempegod oppskrift på franske pannekaker, også kjent som crêpes.

Crêpes kan fylles med det du måtte ønske. Her har jeg fylt dem med hjemmelaget bringebærmos og pyntet med hvit sjokoladesaus og hakkede pistasjnøtter. Resultatet ble nydelige dessertpannekaker, som er en fryd for både øye og gane!

 

 

Oppskriften gir ca. 10 pannekaker. 

 

Ingredienser:

Franske pannekaker (Crêpes):
♥ 6 egg
♥ 7 dl helmelk
♥ 50 g smeltet smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3,5 dl hvetemel

Bringebærfyll:
♥ 500 g bringebær
♥ 4 ss melis

Hvit sjokoladesaus:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g hvit sjokolade

Pynt:
♥ 50 g pistasjnøtter
♥ 100 g bringebær


Fremgangsmåte:

Visp eggene sammen med melk, smeltet smør, sukker og vaniljesukker. Sikt inn hvetemelet og rør deigen jevn. Press pannekakerøren gjennom en sikt slik at alle melklumper fjernes.

Stek pannekakene på middels varme. Bruk gjerne en teflonbelagt stekepanne og spray pannen med formfett mellom hver pannekake.

 

 

Mos sammen bringebær og melis. Fyll pannekakene med bringebærmosen, rull dem sammen og dander dem på tallerkener.

 

 

Varm opp kremfløten og tilsett hakket hvit sjokolade. La den hvite sjokoladen smelte sammen med fløten.

 

 

Avkjøl litt og ringle den hvite, smeltede sjokoladen over pannekakene.

 

 

Hakk pistasjnøttene grovt. 

 

 

Dryss over hakkede pistasjnøtter og bringebær.

 

 


Tips:

♥ Får du hvit sjokoladesaus til overs, smaker den nydelig servert sammen med bær. 

 

 

♥ Pannekakene smaker aller best samme dag de er laget. 

♥ Du kan så klart fylle dem med annet godt fyll også! 

♥ Se også Crêpes, sjokoladefylte Crêpes au chocolate og berømte Crêpes Suzettes her på Det søte liv. 

 

 

Ha en fin uke!


 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Franske pannekaker (crêpes) med bringebær og hvit sjokolade
Ingredienser

Franske pannekaker (Crêpes):
♥ 6 egg
♥ 7 dl helmelk
♥ 50 g smeltet smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3,5 dl hvetemel

Bringebærfyll:
♥ 500 g bringebær
♥ 4 ss melis

Hvit sjokoladesaus:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 200 g hvit sjokolade

Pynt:
♥ 50 g pistasjnøtter
♥ 100 g bringebær

Fremgangsmåte

Visp eggene sammen med melk, smeltet smør, sukker og vaniljesukker. Sikt inn hvetemelet og rør deigen jevn. Press pannekakerøren gjennom en sikt slik at alle melklumper fjernes.

Stek pannekakene på middels varme. Bruk gjerne en teflonbelagt stekepanne og spray pannen med formfett mellom hver pannekake.

Mos sammen bringebær og melis. Fyll pannekakene med bringebærmosen, rull dem sammen og dander dem på tallerkener.

Varm opp kremfløten og tilsett hakket hvit sjokolade. La den hvite sjokoladen smelte sammen med fløten. Avkjøl litt og ringle den hvite, smeltede sjokoladen over pannekakene.

Dryss over hakkede pistasjnøtter og bringebær.

Tips

♥ Pannekakene smaker aller best samme dag de er laget.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift