Fromasjkake med banan og ananas

Fromasjkake med banan og ananas

20.02.2005
Fromasjkake med banan og ananas

Ingredienser

Bunn:1 egg1 dl sukker100 g smør200 g havregryn (små, lettkokte)Fromasj:2 egg0,5 dl melis2 ts vaniljesukker1 banan130 g ananas (1 liten boks)1 dl ananassaft (fra boksen)6 pl gelatin3 dl kremfløtePynt:hvite sjokoladehjerterhvite marsipanblomster

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl. Visp sammen egg og sukker med en stålvisp.  Rør inn smøret og til slutt havregryn.  Trykk havremassen ned i bunnen på en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten med baksiden av en spiseskje. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 200°C i 15 min. Avkjøl bunnen helt i formen (se tips). Løsne den forsiktig fra formen med en skarp kniv.  Ta bunnen ut av formen og fjern bakepapiret.  Sett bunnen på et passende fat og fest den vaskede kakeringen rundt.Pisk egg, melis og vaniljesukker luftig. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Sil vekk ananassaften fra ananasen og mål opp 1 dl saft.  Mos bananen og ananasen (bruk gjerne stavmikser) og rør inn i eggedosisen. Kok opp ananassaften. Klem vannet ut av gelatinen og løs opp gelatinen i den varme ananassaften.  Avkjøl litt og rør inn i fromasjen.  Pisk kremfløten stiv og bland i med en stålvisp til fromasjblandingen er jevn og luftig.Hell blandingen i formen og sett formen i kjøleskapet til fromasjen har stivnet.  Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og fjern kakeringen. Pynt kaken for eksempel med hvite marsipanblomster og sjokoladehjerter.

Tips

Det er viktig at kakebunnen blir helt kald før du tar den ut av formen, ellers går den lett i stykker.  Avkjøl den gjerne et par timer i kjøleskapet, slik at den stivner litt før du fjerner bakepapiret og har den på et fat.Marsipanblomstene på bildet er kjøpt hos Panduro hobbybutikk.

20.02.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter