Fylte dadler med konjakkmarsipan

Min mors favorittkonfekt til jul! Store, saftige dadler fylt med konjakkmarsipan!

Fylte dadler er enkle å lage, og nydelige!

Oppskriften gir 20 stk.

Fylte dadler med konjakkmarsipan
Ingredienser

20 store dadler (se tips)

250 g marsipan
4-5 ss konjakk

Pynt:
farget kakestrøssel

Fremgangsmåte

Kna konjakk inn i marsipanen slik at den blir klissete (foruten å gi deilig smak, gjør dette også at kakestrøsselet fester seg skikkelig). Del marsipanen opp i 20 biter og trill dem til ovale kuler.

Ha kakestrøssel i en liten, flat suppebolle eller lignende.

Bruk en spiss liten kniv og snitt opp hver daddel. Fjern stenene forsiktig. Stikk en marsipankule i hver daddel og klem godt sammen. Press marsipansiden på hver daddel ned i bollen med kakestrøssel.

Tips

Konfekten blir ekstra god hvis du bruker såkalt råmarsipan. Dette fås kjøpt i mange velassorterte matvarebutikker, særlig rundt juletider. Se f.eks. etter "Ekte marsipan" fra Odense (lilla pakning).

Alternativ pynt kan være å dyppe den ene halvdelen av de fylte dadlene i smeltet kokesjokolade. Beregn da 100 g kokesjokolade til denne porsjonen.

Bruk dadler som man kjøper i løsvekt og som har ”tørr” overflate. Dadler som kjøpes innpakket er gjerne tilsatt glukose, som gjør dem veldig klissete.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift