Gammeldagse pepperkaker

Gammeldagse pepperkaker

20.02.2005
Gammeldagse pepperkaker

Ingredienser

125 g smør
125 g lys sirup
2 egg
125 g sukker
1,5 ts hornsalt
0,5 ts finmalt pepper
3/4 ts ingefær
2 ts kardemomme
350 g hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smør og sirup i en liten kjele. Avkjøl til lunken. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha smørblandingen i eggedosisen. Sikt sammen hornsalt og krydder med litt av melet. Rør dette inn i deigen. Ha så i resten av melet og bland godt til en jevn deig. Dekk til og la deigen stå i kjøleskapet til dagen etter (se tips).

Kjevle ut deigen tynt og stikk ut ønskede figurer. Ta litt og litt deig av gangen og bruk litt mel på bordet til utbakingen. Legg kakene på stekeplater dekket med bakepapir (bruk f.eks. en stekespade til å flytte kakene med). Stek pepperkakene midt i ovnen ved 180°C i 8-10 min. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Tips

Det er helt avgjørende at deigen får stå i kjøleskapet natten over. Deigen virker løs, men etter en natt i kjøleskapet vil den festne seg og det blir lett å kjevle den ut.

Oppbevar "Gammeldagse pepperkaker" i en tettsluttet kakeboks. Vent til kakene er helt kalde før du har dem i boksen, ellers mykner de.

Se også andre pepperkakeoppskrifter på detsoteliv.no, for eksempel "Pepperkaker", "Lyse pepperkaker" og "Pepperkaker med sjokolade".

20.02.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter