Glasert honningkake

Glasert honningkake

17.02.2006
Glasert honningkake

Ingredienser

60 g smør
250 g honning
100 g sukker
2 store egg
0,5 ts hornsalt
0,5 ts nellik
0,5 ts kanel
300 g hvetemel
revet skall av 1 sitron
50 g mandler

Pensling:
150 g aprikosmarmelade

Glasur:
200 g melis
1 ss sitronsaft
1 ss konjakk
1-2 ss vann

Fremgangsmåte

Ha smør, honning og sukker i en kjele. Varm opp til blandingen har smeltet. Avkjøl til lunken. Rør så i lettpiskede egg. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland inn i deigen. Ha til slutt i revet sitronskall og fint hakkede mandler.

Ha deigen i en godt smurt og strødd formkakeform som rommer 1,5 liter. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig hvelves ut av formen.

Pensle den lunkne kaken med aprikosmarmeladen (se tips). La kaken stå i kjøleskapet i ca 30 min, slik at syltetøyet får festet seg til kaken.

Bland sammen ingrediensene til melisglasuren. Fordel glasuren over kaken. Sett kaken kjølig til melisglasuren har stivnet.

Tips

Det lønner seg å presse aprikosmarmeladen igjennom en sil før du pensler kaken med den, slik at du fjerner eventuelle aprikosbiter.

Det er meningen at marmeladen skal trekke seg litt inn i kaken og danne en slags klissete hinne rundt hele kaken. For å få til dette bør marmeladen strykes på lunken kake, eller alternativt at marmeladen varmes opp litt før den pensles på kaken.

"Glasert honningkake" er holdbar dersom den pakkes inn i plast. Den kan også fryses (også med glasur).

17.02.2006
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter