Sjokolademelkboller

Sjokolademelk i deigen gir skikkelig gode boller!

Perfekte å lage i vinterferien. Smile

 

 

Oppskriften gir ca. 20 stk.

 

Ingredienser: 

♥ 50 g gjær
♥ 150 g smør
♥ 5 dl Litago sjokolademelk (se tips)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 14-15 dl hvetemel

Pensling: 
♥ 1 egg
♥ 1 ss sjokolademelk


Fremgangsmåte: 

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett sjokolademelken (spar 1 ss til pensling) og varm opp til fingervarm (i underkant av 37°C). Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i hvetemel og kna deigen blank og smidig.

Hev deigen i 30 minutter.

 

 

Del deigen i emner (à ca. 90 gram) og trill ut runde boller. Sett bollene på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev dem i ca. 20 minutter.

 

 

Pisk sammen egg og 1 ss sjokolademelk og pensle over bollene.

Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter, til de er gylne.

 

 

 

Server nystekte Sjokolademelkboller sammen med et glass kald sjokolademelk. 😋

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker her Litago sjokolademelk, men andre typer sjokolademelk kan også brukes. Det går også fint med plantebasert sjokolademelk. 

 

 

♥ Sjokolademelkboller smaker aller best nystekte, men de er også fine å fryse.

♥ Lag barnevennlige fastelavnsboller ved å dele bollene og fylle dem med pisket krem, som gjerne kan blandes med sjokolademelkpulver (f eks Oboy) for å få lys sjokoladekrem. 

♥ Ønsker du sterkere sjokoladesmak på bollene, kan du gjerne kna inn 100 - 200 g grovt hakket melkesjokolade i deigen før du triller ut bollene.

♥ Det er også supergodt med biter av brownies i Sjokolademelkboller, se Litagoboller med biter av brownies, som var populære på bensinstasjonene tilbake i 2010.

♥ Eller hva med Sjokolademelkboller fylt med Nutella!? NAM!  😍

 

 

Herlig med Sjokolademelkboller, også når de er enkle og uten fyll! 

 

 

Enjoy!  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sjokolademelkboller
Ingredienser

♥ 50 g gjær
♥ 150 g smør
♥ 5 dl Litago sjokolademelk (se tips)
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 14-15 dl hvetemel

Pensling: 
♥ 1 egg
♥ 1 ss sjokolademelk

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett sjokolademelken (spar 1 ss til pensling) og varm opp til fingervarm (i underkant av 37°C). Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i hvetemel og kna deigen blank og smidig.

Hev deigen i 30 minutter.

Del deigen i emner (à ca. 90 gram) og trill ut runde boller. Sett bollene på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev dem i ca. 20 minutter.

Pisk sammen egg og 1 ss sjokolademelk og pensle over bollene.

Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter, til de er gylne.

Tips

♥ Jeg bruker her Litago sjokolademelk, men andre typer sjokolademelk kan også brukes. Det går også fint med plantebasert sjokolademelk. 

♥ Sjokolademelkboller smaker aller best nystekte, men de er også fine å fryse.

♥ Lag barnevennlige fastelavnsboller ved å dele bollene og fylle dem med pisket krem, som gjerne kan blandes med sjokolademelkpulver (f eks Oboy) for å få lys sjokoladekrem.

♥ Ønsker du sterkere sjokoladesmak på bollene, kan du gjerne kna inn 100 - 200 g grovt hakket melkesjokolade i deigen før du triller ut bollene.

♥ Det er også supergodt med biter av brownies i Sjokolademelkboller, se Litagoboller med biter av brownies, som var populære på bensinstasjonene tilbake i 2010.

♥ Eller hva med Sjokolademelkboller fylt med Nutella!? NAM!  😍

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift