Gooseberry Tart

Gooseberry Tart

14.07.2009
Gooseberry Tart

Ingredienser

Paideig:
150 g hvetemel
50 g sukker
75 g smør
1 eggeplomme
(1 ss vann)

Fyll:
450 g stikkelsbær
- -
3 egg
100 g sukker
3 dl kremfløte
1 ss vaniljeessens

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene unntatt vann i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til du får en jevn deig. Tilsett 1 ss vann dersom deigen virker for tørr. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett sukker, egg og eventuelt litt vann og kna deigen sammen.)

Klem deigen utover i en smurt terteform (26 cm i diameter). Fest aluminiusfolie langsmed kanten av formen (se tips). Stek tertebunnen midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig folien.

Legg rensede stikkelsbær i kaken.

Pisk sammen ingrediensene til fyllet med stålvisp. Hell over stikkelsbærene. Sett kaken tilbake midt i ovnen og sted den videre ved 180°C i ca 35 min til. La kaken avkjøles litt før servering.

Tips

Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen forhindrer at deigen krymper nedover under forstekingen.

Kaken passer best å server samme dag den er laget.

Du finner mange flere oppskrifter på paier med stikkelsbær her på detsoteliv.no. Se blant annet "Gooseberry Pie", "Stikkelsbærpai med crème fraîche" og "Stikkelsbærquiche".

14.07.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter