Grønn smoothieskål med mango

25.02.2018


I dag følte jeg for å lage meg en grønn og fresh Smoothieskål, som virkelig booster både kroppen og humøret!  Smile  

Smoothie Bowls er veldig populære og kan varieres i det uendelige. Det vel egentlig ikke snakk om noe annet enn en smoothie, som lages såpass tykk at den passer best å spises med skje. Det fine med å servere tykk smoothie i en skål, er jo at det gir god plass til pynten - og også her er det bare fantasien som setter grenser. Jeg pyntet her med et hjerte av blåbær, i tillegg til kiwi, bjørnebær, mandler, chiafrø og gresskarkjerner.

Denne smoothieskålen inneholder mye godt og grønnfargen ser kanskje litt skremmende ut, men på tross av fargen smaker denne smoothien mest av deilig, søt mango. 

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g frossen mango
♥ 1 moden banan
♥ 0,5 avokado
♥ 3 myke dadler (uten stener)
♥ en stor neve spinatblader
♥ ca. 1 dl mandelmelk 

Pynt:
♥ 1 kiwi
♥ 100 g blåbær
♥ 2-3 bjørnebær
♥ 2 ss hakkede mandler
♥ 1 ss chiafrø
♥ 1 ss gresskarkjerner

 

Fremgangsmåte:

Ha frossen mango (se tips), banan, avokado, hakkede dadler og spinatblader i en blender.

 

 

Kjør blandingen sammen slik at alt moser seg jevnt og spe med mandelmelken til ønsket tykkelse. 

Hell smoothien i en egnet skål. Pynt toppen av smoothien og server straks!

 

 


Tips:

♥ Du kan variere ingrediensene etter det du har tilgjengelig og hva du liker. I stedet for mandelmelk kan du for eksempel bruke vanlig melk eller yoghurt. Og i stedet for å søte med dadler, kan du bruke litt agavesirup, lønnesirup eller honning. Det er heller ikke så nøye med helt eksakte mål. 

♥ For å lage smoothien bør du ha en god blender eller food processor. Da går det fint om mangoen er helt frossen og smoothien blir kald og tykk. Har du ikke en skikkelig sterk blender, bør du la mangobitene tine litt så de ikke er så harde, men da vil også smoothien bli tynnere i konsistensen.

♥ Smoothieskål er skikkelig ferskvare og smaker best helt nylaget. Vær litt rask når du pynter, så ikke smoothien tiner for mye før du nyter den. 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Grønn smoothieskål med mango

Ingredienser

♥ 300 g frossen mango
♥ 1 moden banan
♥ 0,5 avokado
♥ 3 myke dadler (uten stener)
♥ en stor neve spinatblader
♥ ca. 1 dl mandelmelk

Pynt:
♥ 1 kiwi
♥ 100 g blåbær
♥ 2-3 bjørnebær
♥ 2 ss hakkede mandler
♥ 1 ss chiafrø
♥ 1 ss gresskarkjerner

Fremgangsmåte

Ha frossen mango (se tips), banan, avokado, hakkede dadler og spinatblader i en blender. Kjør blandingen sammen slik at alt moser seg jevnt og spe med mandelmelken til ønsket tykkelse. 

Hell smoothien i en egnet skål. Pynt toppen av smoothien og server straks!

Tips

♥ Du kan variere ingrediensene etter det du har tilgjengelig og hva du liker. I stedet for mandelmelk kan du for eksempel bruke vanlig melk eller yoghurt. Og i stedet for å søte med dadler, kan du bruke litt agavesirup, lønnesirup eller honning. Det er heller ikke så nøye med helt eksakte mål. 

♥ For å lage smoothien bør du ha en god blender eller food processor. Da går det fint om mangoen er helt frossen og smoothien blir kald og tykk. Har du ikke en skikkelig sterk blender, bør du la mangobitene tine litt så de ikke er så harde, men da vil også smoothien bli tynnere i konsistensen.

♥ Smoothieskål er skikkelig ferskvare og smaker best helt nylaget. Vær litt rask når du pynter, så ikke smoothien tiner for mye før du nyter den. 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet