Hasselnøttopper med sjokolade

Hasselnøttopper med sjokolade

01.12.2006
Hasselnøttopper med sjokolade

Ingredienser

250 g hasselnøtter
3 eggehviter (størrelse M)
225 g melis

Pynt:
100 g kokesjokolade
hele hasselnøtter

Fremgangsmåte

Hold av hasselnøtter til pynt. Mal resten av nøttene i mandelkvern. Pisk eggehvitene stive. Rør i melis og nøttene til en fast deig.

Benytt to skjeer og sett deigen i topper på en stekeplate dekket med bakepapir. Pynt med en hel nøtt på hver kake.

Stek midt i ovnen ved 180°C i 20 min. Avkjøl kakene på platen før de løsnes fra bakepapiret og legges på rist.

Smelt kokesjokoladen (dette gjøres enkelt over vannbad eller i mikro). Dypp bunnen på kakene i sjokoladen. Legg de sjokoladedyppede kakene opp-ned på et brett som er dekket med matpapir. Sett brettet med kakene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Et tips fra en bruker av detsoteliv.no er å bruke 300 g hasselnøtter i stedet for 250 g.

Originaloppskriften til Eldorado sier at oppskriften gir 24 stk, men erfaringsvis gir oppskriften færre kaker.

Oppbevar kakene kjølig i tettsluttet kakeboks med matpapir mellom lagene.

Se også oppskrift på "Nøtteklatter".

01.12.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter