Hasselnøttopper

Disse deilige nøttekakene blir myke i midten og blir nærmest som konfektkaker å regne.

Dypp gjerne undersiden i sjokolade for at de skal bli ekstra gode! 

Lette å lage, holdbare og knallgode!

Oppskriften gir ca 25 stk.

Hasselnøttopper
Ingredienser

200 g hasselnøtter
200 g melis
3 eggehviter

Pynt:
100 g kokesjokolade
25 hele hasselnøtter

Fremgangsmåte

Mal hasselnøttene i mandelkvern. Pisk eggehvitene stive. Vend i melis og de malte nøttene med en slikkepott til en fast nøttedeig.

Bruk to skjeer og sett deigen i topper på stekeplater dekket med bakepapir.

Pynt hver kake med en hel hasselnøtt.

Stek midt i ovnen ved 180°C i 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på kakene.

Avkjøl kakene på platen før de løsnes fra bakepapiret og legges på rist.

Smelt kokesjokoladen (dette gjøres enkelt over vannbad eller i mikro). Dypp bunnen på de avkjølte kakene i sjokoladen. Legg de sjokoladedyppede kakene opp-ned på et brett som er dekket med matpapir. Sett brettet med kakene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Det er viktig at du maler nøttene i mandelkvern og ikkei food processor, ellers risikerer du at kakene flyter for mye utover under stekingen.

Oppbevar kakene kjølig i tettsluttet kakeboks med matpapir mellom lagene.

Se også oppskrift på Nøtteklatter og Nøtteroser.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift