Honningkake med sjokoladeglasur

Honningkake med sjokoladeglasur

15.02.2006
Honningkake med sjokoladeglasur

Ingredienser

250 g honning
100 g sukker
1 dl vann
100 g smør
3 egg
0,5 ts ingefær
0,5 ts nellik
1 ts kanel
1 ts bakepulver
500 g hvetemel

Glasur:
20 g delfiafett
50 g kokesjokolade
1 ss sterk kaffe
250 g melis
(evtl litt melk)

Fremgangsmåte

Ha honning, sukker, vann og smør i en kjele. Gi det et raskt oppkok under omrøring. Avkjøl helt. Pisk eggene lett sammen og rør dette inn i den avkjølte honningblandingen. Bland deretter inn krydderet, bakepulver og til slutt hvetemelet.

Hell deigen i en smurt, avlang brødform (2 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 160°C i ca 1 time. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den litt i formen. Løsne den så fra formen med en skarp kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken helt.

Til glasuren smeltes delfiafett og sjokolade sammen med kaffe i en liten kjele. Rør inn melisen. Tilsett eventuelt en skvett med melk (eller litt mer kaffe) dersom glasuren virker tørr i konsistensen.

Smør glasuren jevnt over den kalde kaken ved hjelp av en smørekniv.

Tips

Kaken er holdbar dersom den pakkes inn plast. Den kan også fryses.

Se også oppskrift på "Honningbiter med sjokoladeglasur".

15.02.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter