Kefirkake

Kefirkake

30.03.2006


Oppskriften på "Kefirkake" er hentet fra et gammelt oppskriftshefte fra Tine.

Kaken inneholder mye smør, sukker og kefir og blir derfor veldig mektig og myk. Kaken er rask å lage og kan lages som rund kake eller stekes i brød- eller formkakeform. Kakedeigen er tilsatt noen dråper romessens, som gir nydelig smak. Dersom du ønsker, kan du i tillegg glasere kaken med melisglasur med romsmak, slik som på bildet.

En utrolig deilig hverdagskake!!

Kefirkake

Ingredienser

4 egg
325 g sukker
3 dl kefir
250 g smør
1 ss sitronsaft
1 ts rom eller noen dråper romessens
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
300 g hvetemel

Glasur:
3 dl melis
1-2 ss vann
1 ts rom eller romessens

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Rør i kefir og det avkjølte smøret. Bland så inn sitronsaft og rom. Sikt sammen det tørre og ha i. Rør om til deigen er godt blandet.

Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Alternativt kan deigen stekes i brødform eller i formkakeform, se tips.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 45-60 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt). Dekk eventuelt over kaken med et stykke matpapir ved slutten av steketiden for å unngå at den blir for mørk på toppen. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles litt i formen før den forsiktig tas ut av formen og avkjøles helt.

Kaken er veldig god uten glasur. Dersom du likevel ønsker glasur på kaken, kan du røre sammen melis og vann og smake til med litt rom eller romessens. Smør glasuren jevnt over den kalde kaken og la kaken stå kjølig til glasuren har stivnet.

Tips

Kaken kan også stekes i brød- eller formkakeform, enten i 1 stor som rommer 2,5 liter eller i to små à 1 liter, se oppskrift på "Kefirformkake" som er basert på samme oppskrift. Se også "Kefirkake i langpanne".

30.03.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter