Knekk-kaker

Knekk-kaker

28.11.2008
Knekk-kaker

Ingredienser

150 g smør
0,5 dl lys sirup
0,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Smelt smør og sirup i en kjele. Ha i de øvrige ingrediensene og rør raskt sammen til en jevn deig.
Sett deigen på stekeplater dekket med bakepapir, ca 1 liten teskje til hver kake. Ikke lag dem for store og beregn ekstremt god plass! Det er ikke vits i å ha flere enn 6-8 kaker pr plate, ellers flyter kakene inn i hverandre.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 7-8 min. Følg godt med, kakene skal ha gylden karamellfarge og ikke bli brente i kantene.

Ta stekeplaten ut av ovnen og dra bakepapiret med de stekte kakene over på en rist. La kakene ligge på bakepapiret til de er helt kalde og lett kan tas av bakepapiret.

Tips

"Knekk-kaker" er skjøre og må behandles med forsiktighet. Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.

"Knekk-kaker" kan rulles sammen og dyppes i sjokolade, se "Sjokohavreflarn". Eller du kan legge sammen to og to med smeltet sjokolade imellom, se "Havreflarn med sjokoladefyll".

Se også oppskrift på "Mandelflarn".

28.11.2008
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hvor mange knekk-kaker blir det av denne oppskriften?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter