Kransekakeberlinere

Kransekakeberlinere

20.01.2005
Kransekakeberlinere

Ingredienser

500 g kransekakemasse (f.eks. Odense)

Glasur:
2-3 dl melis
2-3 ss vann

Fremgangsmåte

Trill tynne pølser av kransekakemassen. Del pølsen opp i ca 10-12 cm lange lengder. Form lengdene til kranser.

Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 6-8 min (følg med!). Avkjøl kakene helt.

Bland melis med vann til du får en nokså tynn melisglasur. Bruk en kniv og smør et tynt glatt glasur over hver kake. La kakene stå til glasuren har stivnet.

Tips

Pass på at kakene ikke stekes for lenge for da blir de harde! Kakene skal bare bli lett gyldne helt ytterst i kantene. De er gjennomstekte lenge før de blir brune!

I denne oppskriften er melisglasuren laget med vann og ikke eggehvite. Det gjør det lettere å få et helt tynt lag over hver kake.

Oppbevar kakene i tettsluttet boks, gjerne med en brødskalk i, slik at de holder seg myke. Har du glasert kakene er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen. Ferdig glaserte kaker kan også fryses!

Del gjerne opp kransekakemassen i flere deler og lag forskjellige typer fasonger - det gir et morsomt kakefat!

20.01.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter