Enkle kransekaker (småkaker)


Jeg elsker kransekake! 

Med ferdigkjøpt kransekakemasse kan du raskt og enkelt lage mange varianter av nydelige kransekake-småkaker! 

Del gjerne opp kransekakemassen i flere deler og lag forskjellige typer fasonger - det gir et morsomt kakefat.

Her skal du få noen tips som jeg håper inspirerer!  Smile  

 

 

En enkel porsjon med en rull ferdigkjøpt kransekakemasse (400 g) gir 20 - 30 små kransekaker, avhengig så klart av hvor store du lager dem.

Her har jeg laget småkaker med 5 ruller kransekakemasse!  Grin

Det går lett som bare det når man først er i gang, og kakene er fine å oppbevare i fryseren. 

 

Ingredienser:

♥ 400 g ferdigkjøpt kransekakemasse

Glasur:
♥ 1 stor eggehvite
♥ 2-3 dl melis

 

Fremgangsmåte:

Form kransekakemassen til småkaker i ønsket fasong. Legg dem på bakepapirdekket stekeplate. 

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 8-12 minutter, avhengig av tykkelsen og størrelsen på kakene (følg med!).

Avkjøl kakene helt.

Bland eggehvite med melis til du får en tykk og glatt melisglasur. Ha melisglasuren i en liten, gjennomsiktig plastikpose. Klipp et hull i enden og pynt kakene med glasuren. La kakene stå til glasuren har stivnet.


Tips:

♥ Pass på at kakene ikke stekes for lenge, for da blir de harde!

♥ Ikke bruk melisglasur laget på vann. Eggehviten gjør at melisglasuren stiver til, slik at pynten holder fasongen bedre og ikke blir klissete.

♥ Oppbevar kakene i tettsluttet boks, gjerne med en brødskalk i, slik at de holder seg myke. Har du glasert kakene er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen. Ferdig glaserte kaker kan også fryses!

 

 

 

Her kommer tips på noen forskjellige kaker du kan lage med kransekakemassen:

 

Kransekakeblomster

Vakre "Kransekakeblomster" lager du for eksempel lett hvis du pynter flatklemte kuler av kransekakemasse med hasselnøtter og melisglasur.

 


Trill runde kuler av kransekakemassen. Trykk dem litt flate og klem en hel hasselnøtt ned i midten på hver.

Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 8-10 minutter. Avkjøl kakene helt.

Pynt kakene med melisglasur. La kakene stå til glasuren har stivnet.

 

Kransekaketwist

Come on let's twist again like we did last summer...

"Kransekaketwist" er enkle å lage og ser morsomme ut på kakefatet. 

 


Trill tynne pølser av kransekakemassen (ca 0,5 cm i diameter). Tvinn to og to pølser sammen.

Del de tvinnede lengdene opp i ca 7 cm lange stykker.

Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 minutter. Avkjøl kakene helt.

Pynt kakene med melisglasur. La kakene stå til glasuren har stivnet.

 

Kransekakebrød

Tykke, små brød laget av ferdig kjøpt kransekakemasse er godt og lettlaget!

Tykkelsen på brødene gjør dem myke med en seig og deilig kjerne.

 

 

Trill tykke pølser av kransekakemassen. Del pølsen opp i korte lengder og form dem til tykke brød.

Skjær tre nokså dype snitt på toppen av hvert brød ved hjelp av en skarp kniv.

Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10-12 minutter. Avkjøl kakene helt.

Pynt kakene med melisglasur. La kakene stå til glasuren har stivnet.

 

Kransekakeberlinere

"Berlinerkranser" er kjente og kjære julesmåkaker. Her har du en "look-alike" variant laget av ferdig kransekakemasse!

Superenkelt og veldig godt!

 

 

Trill tynne pølser av kransekakemassen. Del pølsen opp i ca 10-12 cm lange lengder.

Form lengdene til kranser.

Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 6-8 minutter. Avkjøl kakene helt.

Pynt kakene med melisglasur. La kakene stå til glasuren har stivnet.

 

Kransekakekringler

Hvorfor ikke forme fine, små kringler av den ferdigkjøpte kransekakemassen?

Kringlene blir søte og veldig delikate. 

 

 

Trill tynne pølser av kransekakemassen (ca 0,6 cm i diameter). Del pølsene opp i ca 17 cm lender og form dem til kringler.

Sett kringlene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 8-10 minutter. Avkjøl kakene helt.

Pynt kakene med melisglasur. La kakene stå til glasuren har stivnet.



Kransekakekranser

"Kransekakekranser" er lekre og myke og delikate småkaker laget av kransekakedeig.

 

 

Trill tynne pølser av kransekakemassen. Tvinn pølsene sammen og del opp i lengder som formes til runde kranser.

Sett kransene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 8-10 minutter. Avkjøl kakene helt.

Pynt kakene med melisglasur. La kakene stå til glasuren har stivnet.

 

Kransekakehorn

Kransekakehorn er lettvinte å lage. Du kan pynte dem med melisglasur som her eller dyppe endene i smeltet sjokolade. 

 

 

Trill fingertykke pølser av kransekakemassen (ca 1 cm i diameter). Del pølsen opp i ca 10 cm lange lengder. Form lengdene til buer.

Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 8-10 minutter. Avkjøl kakene helt.

Pynt kakene med melisglasur. La kakene stå til glasuren har stivnet.

 

Kransekakekryss

Det er virkelig bare fantasien som setter grenser for hvilke kakefasonger man kan lage med kransekakemasse. 

Vær kreativ! Her har jeg laget artige kransekakekryss. 

 

 

Trill lillefingertykke pølser av kransekakemassen. Del pølsen opp i ca 5 cm lange lengder. Legg to og to i kryss.

Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 8-10 minutter. Avkjøl kakene helt.

Pynt kakene med melisglasur. La kakene stå til glasuren har stivnet.

 

Kransekakemedaljer

Kransekakemedaljer former du raskt ved å rulle kuler av ferdigkjøpt kransekakemasse og trykke dem flate ved hjelp av en gaffel.

Kjempegode både med og uten glasur! 

 

 

Trill små, runde kuler av kransekakemassen. Trykk dem litt flate ved hjelp av en gaffel. Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 8-10 minutter. Avkjøl kakene helt.

Pynt kakene med melisglasur. La kakene stå til glasuren har stivnet.

 

Kransekakemakroner

Dekorative kaker, som er så enkle å lage og kjempegode!

 

 

Trill kransekakemassen til runde kuler. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk ned en skåldet mandel i hver kake.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 minutter (følg med så kakene ikke blir for mye stekt). Avkjøl kakene på rist.

Pynt kakene med melisglasur. La kakene stå til glasuren har stivnet.

 

Kransekakeskiver

Dette er den enkleste varianten av dem alle: Bare skjær en rull kransekakemasse i skiver og legg på stekeplaten!


 

Legg kransekakeskivene på bakepapirdekkede stekeplater. 

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 8-10 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Pynt kakene med melisglasur. La kakene stå til glasuren har stivnet.

 

♥ ♥ ♥


Håper du ble inspirert til å lage et digert fat med herlige og supergode småkaker med kransekakedeig! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Enkle kransekaker (småkaker)
Ingredienser

♥ 400 g ferdigkjøpt kransekakemasse

Glasur:
♥ 1 stor eggehvite
♥ 2-3 dl melis

Fremgangsmåte

Form kransekakemassen i ønsket fasong.

Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 8-12 minutter, avhengig av tykkelsen og størrelsen på kakene (følg med!).

Avkjøl kakene helt.

Bland eggehvite med melis til du får en tykk og glatt melisglasur. Ha melisglasuren i en liten, gjennomsiktig plastikpose. Klipp et lite hull i enden og sprøyt litt glasur på hver kake. La kakene stå til glasuren har stivnet.

Tips

♥ Pass på at kakene ikke stekes for lenge, for da blir de harde!

♥ Ikke bruk melisglasur laget på vann. Eggehviten gjør at melisglasuren stiver til, slik at pynten holder fasongen bedre og ikke blir klissete.

♥ Oppbevar kakene i tettsluttet boks, gjerne med en brødskalk i, slik at de holder seg myke. Har du glasert kakene er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen. Ferdig glaserte kaker kan også fryses!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift