Kransekakehorn

Kransekakehorn

20.01.2005
Kransekakehorn

Ingredienser

500 g kransekakemasse (f.eks. Odense)

Pynt:
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Trill fingertykke pølser av kransekakemassen (ca 1 cm i diameter). Del pølsen opp i ca 10 cm lange lengder. Form lengdene til buer.

Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 8-10 min (følg med!). Avkjøl kakene helt.

Smelt kokesjokoladen over vannbad eller i mikro. Dypp endene på kakene i den smeltede sjokoladen. Sett kakene på en fjøl e.l. dekket med matpapir og sett dem i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Pass på at kakene ikke stekes for lenge for da blir de harde! Kakene skal bare bli lett gyldne helt ytterst i kantene. De er gjennomstekte lenge før de blir brune!

Bruk melkefri kokesjokolade (kjøpes på helsekostforretning) dersom du ikke tåler melkeprodukter.

Oppbevar kakene i tettsluttet boks, gjerne med en brødskalk i, slik at de holder seg myke. Det er lurt å ha matpapir mellom lagene og å oppbevare boksen i kjøleskapet for å unngå sjokoladesøl.

Del gjerne opp kransekakemassen i flere deler og lag forskjellige typer fasonger - det gir et morsomt kakefat!

20.01.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter