Kransekakekager

Kransekakekager

06.12.2007
Kransekakekager

Ingredienser

500 g ferdigkjøpt kransekakemasse

Pynt:
1 stor eggehvite
2-3 dl melis

Fremgangsmåte

Trill fingertykke pølser av kransekakemassen. Del pølsene opp i ca 5 cm lange stenger. Klem til på oversiden av pølsene, slik at de får trekantfasong.

Sett stengene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min (følg med!). Avkjøl kakene helt.

Bland eggehvite med melis til du får en tykk og glatt melisglasur. Ha melisglasuren i en liten, gjennomsiktig plastikpose. Klipp et lite hull i enden og sprøyt glasur på hver kake. La kakene stå til glasuren har stivnet.

Tips

Pass på at kakene ikke stekes for lenge, for da blir de harde! Kakene skal bare så vidt bli litt gyldne i kantene.

Melisglasur laget med eggehvite gjør at glasuren stivner bedre.

Oppbevar kakene i tettsluttet boks, gjerne med en brødskalk i, slik at de holder seg myke. Har du glasert kakene er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen. Ferdig glaserte kaker kan også fryses!

06.12.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter