Kransekakekryss

Kransekakekryss

20.01.2005
Kransekakekryss

Ingredienser

500 g kransekakemasse (f.eks. Odense)

Glasur:
1 stor eggehvite
2-3 dl melis

Pynt:
sølvkuler

Fremgangsmåte

Trill lillefingertykke pølser av kransekakemassen. Del pølsen opp i ca 5 cm lange lengder. Legg to og to i kryss.

Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 8-10 min (følg med!). Avkjøl kakene helt.

Bland eggehvite med melis til du får en tykk og glatt melisglasur. Ha melisglasuren i en liten, gjennomsiktig plastikpose. Klipp et hull i enden og lag et kryssmønster på hver kake. La kakene stå til glasuren har stivnet. Pynt kakene ved å trykke en sølvkule i midten på hver kake.

Tips

Pass på at kakene ikke stekes for lenge for da blir de harde! Kakene skal bare bli lett gyldne helt ytterst i kantene. De er gjennomstekte lenge før de blir brune!

Ikke bruk melisglasur laget på vann - det gir et altfor klissete resultat.

Oppbevar kakene i tettsluttet boks, gjerne med en brødskalk i, slik at de holder seg myke. Har du glasert kakene er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen.

Ferdig glaserte og pyntede kaker kan også fryses!

20.01.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter