Kransekakesigarer

Kransekakesigarer

20.01.2005
Kransekakesigarer

Ingredienser

500 g kransekakemasse (f.eks. Odense)

Glasur:
1 stor eggehvite
2-3 dl melis

Fremgangsmåte

Trill pekefingertykke pølser av kransekakemassen. Del pølsen opp i ca 7 cm lange lengder.

Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min (følg med!). Avkjøl kakene helt.

Bland eggehvite med melis til du får en tykk og glatt melisglasur. Ha melisglasuren i en liten, gjennomsiktig plastikpose. Klipp et hull i enden og sprøyt et tykt lag på den ene siden av kakene. Bruk en kniv og glatt til i sidene, slik at glasuren dekker kaketuppen helt. La kakene stå til glasuren har stivnet.

Tips

Pass på at kakene ikke stekes for lenge for da blir de harde! Kakene skal bare bli lett gyldne helt ytterst i kantene. De er gjennomstekte lenge før de blir brune!

Ikke bruk melisglasur laget på vann - det gir et altfor klissete resultat.

Oppbevar kakene i tettsluttet boks, gjerne med en brødskalk i, slik at de holder seg myke. Har du glasert kakene er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen. Ferdig glaserte kaker kan også fryses!

Del gjerne opp kransekakemassen i flere deler og lag forskjellige typer fasonger - det gir et morsomt kakefat!

20.01.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter