Kransekakesnegler

Kransekakesnegler

26.11.2007
Kransekakesnegler

Ingredienser

500 g kransekakemasse (grønn rull fra Odense)

Pynt:
2-3 dl melis
1 eggehvite eller litt vann

Fremgangsmåte

Trill fingertykke pølser av kransekakemassen. Del dem opp i lengder og rull dem sammen til snegler.

Sett sneglene på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 8-10 min (følg med!). Avkjøl kakene helt.

Bland eggehvite (eller vann) med melis til du får en tykk og glatt melisglasur. Ha melisglasuren i en liten, gjennomsiktig plastikpose. Klipp et lite hull i enden og sprøyt glasur på hver kake. La kakene stå til glasuren har stivnet.

Tips

Pass på at kakene ikke stekes for lenge, for da blir de harde! Sneglene skal bare så vidt bli litt gyldne i kantene.

Bruker du melisglasur laget på vann, vil den ikke stivne til på samme måte som når du bruker eggehvite. Glasuren blir mer flytende og kakene litt mer klissete, men det er en smaksak hva man foretrekker.

Oppbevar kakene i tettsluttet boks, gjerne med en brødskalk i, slik at de holder seg myke. Har du glasert kakene er det lurt å la glasuren bli helt stiv før du har dem i boksen. Ha dessuten matpapir mellom lagene, slik at kakene ikke klistrer seg sammen. Ferdig glaserte kaker kan også fryses!

26.11.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter