Kransekaketerte med vaniljekrem

Kransekaketerte med vaniljekrem

06.08.2006
Kransekaketerte med vaniljekrem

Ingredienser

Kransekakebunn:
500 g kransekakemasse (Odense)
2 eggehviter

Fyll:
5 dl vaniljekrem (Piano)
1,5 dl kremfløte

Pynt:
mandelflarn

Fremgangsmåte

Ha kransekakemasse oppdelt i biter i en food processor sammen med eggehvitene. Kjør på full hastighet til massen er godt blandet.

Tegn en sirkel på et stykke bakepapir som er 22 cm i diameter. Legg bakepapiret på en stekeplate og smør drøyt halvparten av kransekakedeigen utover i sirkelen. Ha resten av kransekakedeigen i en kakesprøyte og sprøyt rosetter langsmed kanten på kakebunnen.

Stek kransekaketerten midt i ovnen ved 230°C i 10 min, eller til den begynner å ta farge. Avkjøl helt på platen. Dra bakepapiret forsiktig av undersiden av kransekaketerten og legg kaken på et passende fat.

Bland vaniljekremen lett sammen med pisket krem. Fordel dette på den kalde kakebunnen. Pynt med mandelflarn.

Tips

Smaksvariasjoner:
Kransekakebunnen kan pensles med 100 g smeltet kokesjokolade før den dekkes med vaniljekremen.

Det er også godt dersom men legger bær eller hermetisk frukt på toppen av vaniljekremen, se for eksempel oppskrift på "Kransekaketerte med vaniljekrem og fersken" og "Kransekaketerte med vaniljekrem og kiwi".

06.08.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter