Krumkaker (ekstra sprø og tynne)

Krumkaker (ekstra sprø og tynne)

04.01.2007
Krumkaker (ekstra sprø og tynne)

Ingredienser

2 egg
125 g sukker
125 g smør
125 g hvetemel
125 g potetmel
1/4 dl konjakk
ca 1 dl vann

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl noe. Bland smøret i eggedosisen. Sikt i hvetemel og potetmel. Rør i konjakk og deretter vann. La røren stå og svelle i kjøleskapet i 30 minutter.

Stek tynne, gyldne krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger kun et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.

Rull kakene straks til kremmerhus (det finnes en egen krumkakepinne til dette), eller form dem til skåler ved hjelp av glass. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Tips

Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.

Se også oppskrift på "Krumkaker", "Fløtekrumkaker" og "Krumkakeskåler".

04.01.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

16 kommentarer

Er det riktig med 125 g potetmel?

Disse blir alt annet enn tynne, selv med dobbel mengde vann, men de passer greit hvis man skal lage skåler som er litt tykke og tåle litt. To sekunder steketid er også tull, da kan man like godt drikke røra som den er.

Akkurat ferdig. De ble tynne og lekre

Etter en stund ble de bløte

Følger man oppskriften blir kakene supre, gode, sprø (blir ikke myke om man lar alle kakene bli skikkelig avkjølt før man putter dem i boks). Stekingen gikk fort (sikkert ikke mye mer enn 2 til 3 sekunder på mitt 35 år gamle kromkakejern ). Takk for flott oppskrift.

Kaker som skal holde seg myke skal ha tette bokser, kaker som skal være sprø bør man legge i gode gammeldagse bokser som lufter litt…( margarin skal visst også gi sprøere småkaker

Disse ble kjempefine! God konsistens og deilig touch av cognac. Steketiden er nok litt lenger enn oppgitt, men det kommer jo anpå hvilken styrke man har på jernet. Kommer nok til å bli en favorittoppskrift til jul!

Gode på smak; noen ble seig i midten;for tykk røre etter 30 min i kjøeskap; tilsatte ca 0,5 dl vann. Benyttet Wilfa krumkakejern på maks styrke og trykket sammen for å få dem tynne. Uten sammentrykking av jernet, ble de tykke.
Kona får bedre resultat med en oppskrift, som hun fikk fra Klinga i Namsos komm.

1 egg
1 kopp (200 g) sukker
1 kopp (125 g) hvetemel
1 kopp (165 g) potetmel
1 kopp ( 218 g) smør
1 kopp ( 240 g) vann

Kommentar til denne?

Marias krumkake
ingredienser i % av
Det søte livs oppskrift
Det søte livs Marias opskrift
Egg 2 (2*60) g 1 egg 60 g 50 %
Sukker 125 g 1 kopp (200 g) 160%
Smør 125 g 1 kopp (218 g) 176%
Hvetemel 125 g 1 kopp (125 g) 100%
Potetmel 125 g 1 kopp ( 165 g) 132%
Konjakk 1/4 dl (25 g)
Vann ca 1 dl (100 g)
Væske (100+25) g 125 g 1 kopp (240 g)

Hvis man skal velge en av krumkakeoppskriftene, hvilken bør man velge?

Denne oppskriften er kjempebra. For første gang er absolutt alle krumkakene blitt lekre og sprø. Var raus med konjakken i røren og det duftet godt under steking og kakene smaker nydelig. Røren sveller litt / tykner når den står, men jeg "tynnet" ut med konjakk og vann - det fungerte bra. Tipp topp oppskrift.

Kanskjerart dpørsmål, men jeg er ny i gamet. Skal smøret smeltes???

Det står "smelt smøret" i oppskriften, så ja ;-)

stekte for aller første gang krumkaker i dag. Og de ble helt perfekte! tynne, sprø og kjempe gode :) perfekt oppskrift, selv for en nybegynner :))

Akkurat ferdig med disse krumkaker....syns de ble litt spennende med konjakk i......jeg laget røren akkurat slik oppskriften Sier, og de ble perfekt.....fikk 25 stk av denne røren. Tynne og fine.....setter ca 1 ss i jernet og presser det litt sammen :) God jul :)

Krumkakene ble veldig god på smak, men tykke og myke.. Vannmengden ble til slutt mer enn doblet, men det hjalp lite.

Skal prøve denne oppskriften med konjakk , men lurte på om man kan bruke annen sprit eller noe likør ? I tilfelle hva hadde passet ?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter