Krydderruter med pecannøtter

29.07.2005

Pecannøtter ligner på valnøtter i både smak og konsistens og brukes mye i Amerika.

"Krydderruter med pecannøtter" er kjempesaftige kakestykker med nydelig smak av krydder og nøtter! Krydderkaken pyntes med smørkrem og hele pecannøtter.

Oppskriften er til stor langpanne.

Krydderruter med pecannøtter

Ingredienser

150 g smør
8 dl kefir
4 dl sukker
3 ts kanel
1 ts nellik
1 ss natron
10 dl hvetemel
75 g pecannøtter

Smørkrem:
100 g smør
125 g melis
2 ts vaniljesukker

Pynt:
75 g pecannøtter

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha kefir og sukker i en stor bakebolle. Rør i krydder og natron. Tilsett hvetemel og det avkjølte smøret vekselsvis, og bland til en jevn deig. Tilsett finhakkede pecannøtter til slutt (spar de peneste til pynt).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Rør sammen mykt smør, vaniljesukker og melis. Pynt hvert kakestykke med en klatt smørkrem og en hel pecannøtt.

Tips

75 g pecannøtter tilsvarer 1 pk fra Den lille nøttefabrikk.

Kakestykkene er fine å fryse!

29.07.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet