Mandelmarengsruter

Mandelmarengsruter

20.09.2006
Mandelmarengsruter

Ingredienser

3 eggehviter
1,5 dl sukker
1 dl mandler

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under piskingen og pisk videre til du får en tykk og stiv marengs. Hakk mandlene grovt og vend inn i marengsen.

Bre marengsmassen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på rist midt i ovnen ved 120°C i ca 5 timer. (Den lange steketiden er nødvendig for at marengsen skal bli helt tørr tvers igjennom.) Del mandelmarengsen opp i firkanter med en stor, skarp kniv.

Tips

Merk den lange steketiden. Tiden er faktisk nødvendig for at marengsen skal bli helt tørr i midten. Dersom kaken stekes i for kort tid, blir den seig i midten og svært vanskelig å dele opp. Synes du at marengsen fortsatt ikke er helt tørr etter angitt steketid, bør du ta den ut av langpannen og legge den på en vanlig stekeplate, øke temperaturen noe og så steke kaken enda 1 time til, eller helt til den kjennes tørr ut.

Mandelmarengsruter kan pyntes med pisket krem og bær, se "Mandelmarengs med bringebær".

20.09.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter