Marengsbunn

Marengsbunn

09.10.2005
Marengsbunn

Ingredienser

4 eggehviter
200 g sukker
1 knivsodd salt

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Pisk inn sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en stiv marengs (ca 10 min med elektrisk mikser). Tilsett littegrann salt og pisk videre til marengsen blir helt stiv (ca 10 min til med elektrisk mikser).

Ha et stykke bakepapir på en stekeplate. Ha marengsmassen i en stor kakesprøyte (se tips) og sprøyt ut marengsen til en rund sirkel. Begynn i midten og sprøyt sirkler uten på hverandre, til du får en bunn på ca 24 cm i diameter. Sprøyt resten av marengsen som en kant på yttersiden.

Stek marengsbunnen på midterste rille ved 125°C i ca 2 timer (eller lenger, se tips). Slå av varmen og la marengsbunnen stå i ettervarmen i 1 time til. Marengsbunnen skal kjennes lett og helt tørr når den er ferdigstekt.

Tips

Både bolle og visp må være helt rene og fettfrie, ellers vil ikke marengsen bli skikkelig stiv. Skill eggene forsiktig, slik at ikke noe av eggeplommene blandes med eggehvitene!!

Store, fine kakesprøyter med stjernetut eller rund tut fås blant annet kjøpt hos Tupperware.

Merk at denne marengsbunnen skal bli sprø og tørr tvers igjennom. Med andre ord skal marengsbunnen ikke bli som bunnen på en "Pavlova", som er tilsatt eddik for at marengsen skal få en seig kjerne (se oppskrift på detsoteliv.no). Saltet tilsettes for at marengsen skal bli ekstra stiv. Dersom marengsbunnen ikke blir stekt til den er helt tørr vil den bli seig, hard og nesten umulig å skjære opp. Det er derfor viktig at du steker den lenge nok, og gjerne lenger enn 2 timer. Siden steketemperaturen er så lav vil ikke marengsen bli mørk.

Oppbevar "Marengsbunnen" tørt og i romtemperatur.

09.10.2005
Kakekategori: 

1 kommentarer

Kan den fryses? Jeg skal ikke bruke den før om ei uke

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter