Marsipanbrød med Marsipanbrød

Marsipanbrød med Marsipanbrød

18.11.2007
Marsipanbrød med Marsipanbrød

Ingredienser

2 stk marsipanbrød (Gullbrød)
500 g råmarsipan
1-2 ss konjakk (kan sløyfes)

Pynt:
100 g kokesjokolade
15 g delfiafett
50 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Kna konjakk inn i marsipanen. Del marsipanen i to deler. Klapp hver del ut til en firkant som er stor nok til å pakke inn ett marsipanbrød. Legg på marsipanbrødet og brett marsipanen rundt sjokoladen. Klem rundt brødet, slik at skjøtene festes godt og du får en glatt overflate. Gjenta med den andre marsipandelen og marsipanbrødet.

Legg bakepapir på en fjøl eller liknende. Legg på marsipanbrødene, med undersiden (dvs der skjøten er) opp.

Smelt sjokoladen sammen med litt delfiafett (gjøres best i en bolle over vannbad eller i mikro). Smør sjokoladen på den ene siden av marsipanbrødene. Start med undersiden. Sett brettet med brødene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Snu brødene og smør resten av sjokoladen rundt marsipanbrødene, slik at de blir helt dekket. Sett brødene tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Smelt melkesjokoladen og ringle over marsipanbrødene til pynt. Sett tilbake i kjøleskapet til også melkesjokoladepynten har stivnet.

Tips

Marsipanbrødene bør oppbevares i kjøleskapet, gjerne innpakket i folie. Bruk en skarp kniv når du skjærer brødet opp i skiver.

Bruk skikkelig god marsipan, for eksempel "Ekte marsipan" fra Odense (lilla rull).

Se også "Marsipanbrød med Troika", "Marsipanbrød med Peanøttkubbe" og "Marsipanbrød med Kvikklunsj".

18.11.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter