Marsipanhjerter

Marsipanhjerter

13.02.2005
Marsipanhjerter

Ingredienser

100 g hvit marsipan
100 g rosa marsipan (f.eks. Odense festmarsipan)

Fremgangsmåte

Kjevle ut den hvite og den rosa marsipanen (ca 0,4 cm tykk) (se tips). Trykk ut hjerter av begge fargene. Marsipanrestene klemmer du sammen igjen og kjevler ut på nytt.

Legg et rosa og et hvitt hjerte oppå hverandre og klem lett sammen. Vips - så er "Marsipanhjertene" ferdige!

Tips

Det er lurt å kjevle ut marsipanen mellom to plastlag. Klipp f.eks. opp en plastikpose og legg marsipanen mellom plastlagene. Hvis du vil kjevle marsipanen på bordet, bør du bruke litt melis eller potetmel på bakebordet for å unngå at marsipanen kleber seg fast. Dette gjelder særlig hvis du farger marsipanen med konditorfarge, for da er marsipanen litt mer klissete.

Bruker du den rosa rullen i Odense festmarsipan, er "Marsipanhjertene" ekstra lettlagede. Men du kan selvsagt også farge hvit marsipan rosa med litt rød konditorfarge.

Oppbevar marsipanen i en tettsluttet liten boks med matpapir mellom lagene.

13.02.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter