Marsipanmarengs med blåbær

Marsipanmarengs med blåbær

05.07.2008
Marsipanmarengs med blåbær

Ingredienser

2 eggehviter
150 g melis
120 g ekte marsipan (se tips)

Fyll og pynt:
3 dl vaniljekrem
3 dl kremfløte
friske blåbær
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis litt og litt og pisk videre til skikkelig tykk og blank marengs. Riv marsipanen og vend inn i marengsmassen.

Ha marengsmassen i en sprøytepose med stor, rund tut (se tips). Sprøyt runde kaker på bakepapirdekkede stekeplater (ca 7-8 cm i diameter).

Stek marengsen midt i ovnen ved 150°C i 30 min (har du varmluftsovn kan du steke flere plater samtidig). Slå av varmen på ovnen og la marengsen stå og størke i ovnen til den er kald.

Før servering dekkes marengskakene først med en spiseskje vaniljekrem. Legg deretter på pisket krem og friske blåbær. Dryss over litt melis.

Tips

Bruk ekte marsipan (lilla rull fra Odense). Den har høyere innhold av mandler og tåler steking best!

Bruk sprøytepose med åpen, rund tut. Marsipanbitene setter seg hele tiden fast i en stjernetut. Sprøytepose fra Tupperware er glimrende! Har du ikke en slik sprøytepose kan du bruke en vanlig frysepose og klippe hull i den ene enden. Alternativt kan du bare forme marengskaker på bakepapiret med en smørekniv.

Ikke bruk frose bær, de blir alt for rennende.

Marengsbunnene uten fyll oppbevares tørt i tettsluttet kakeboks. De bør serveres samme dag som de fylles med krem og bær.

05.07.2008
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hvor mange kaker blir det

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter