Marsipanpølser i marsipanbrød

Marsipanpølser i marsipanbrød

06.12.2007
Marsipanpølser i marsipanbrød

Ingredienser

10 stk marsipanpølser (se tips)
1 kg marsipan (se tips)
3-4 ss konjakk eller likør

Glasur:
mørk sjokolade
lys sjokolade
hvit sjokolade

Pynt:
non stop, gelétopper, kakestrøssel osv

Fremgangsmåte

Del opp marsipanen, slik at du får en klump til hver marsipanpølse. Kna eventuelt inn litt konjakk eller likør i hver klump (varier gjerne med ulike typer likør).

Kjevle ut hver marsipanklump til et rektangel som er passe stort til å rulle rundt marsipanpølsene. Klem rundt pølsene, slik at overflaten blir jevn. Legg brødene på et brett som er dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet i 30 min.

Smelt ønsket sjokolade (gjøres over vannbad eller i mikro). Smør smeltet sjokolade over hvert av marsipanbrødene. Start med undersiden av brødene og la sjokoladen stivne i kjøleskapet. Snu deretter brødene og smør sjokolade på oversiden, slik at de blir helt dekket. Pynt brødene slik du ønsker. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

Marsipanpølser er tynne pølser av marsipan trukket med mørk sjokolade. Marsipanpølsene fås kjøpt i pakninger på 5 stk.

Bruk helst marsipan av god kvalitet, for eksempel Ekte marsipan (lilla rull fra Odense).

Marsipanbrødene oppbevares i kjøleskapet.

06.12.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter