
10 stk marsipanpølser (se tips)
1 kg marsipan (se tips)
3-4 ss konjakk eller likør
Glasur:
mørk sjokolade
lys sjokolade
hvit sjokolade
Pynt:
non stop, gelétopper, kakestrøssel osv
Del opp marsipanen, slik at du får en klump til hver marsipanpølse. Kna eventuelt inn litt konjakk eller likør i hver klump (varier gjerne med ulike typer likør).
Kjevle ut hver marsipanklump til et rektangel som er passe stort til å rulle rundt marsipanpølsene. Klem rundt pølsene, slik at overflaten blir jevn. Legg brødene på et brett som er dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet i 30 min.
Smelt ønsket sjokolade (gjøres over vannbad eller i mikro). Smør smeltet sjokolade over hvert av marsipanbrødene. Start med undersiden av brødene og la sjokoladen stivne i kjøleskapet. Snu deretter brødene og smør sjokolade på oversiden, slik at de blir helt dekket. Pynt brødene slik du ønsker. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Marsipanpølser er tynne pølser av marsipan trukket med mørk sjokolade. Marsipanpølsene fås kjøpt i pakninger på 5 stk.
Bruk helst marsipan av god kvalitet, for eksempel Ekte marsipan (lilla rull fra Odense).
Marsipanbrødene oppbevares i kjøleskapet.
Skriv ny kommentar