Mintkake med banan

Mintkake med banan

06.11.2006
Mintkake med banan

Ingredienser

Kakebunn:
2 store egg
70 g sukker
30 g hvetemel
35 g potetmel
0,5 ts bakepulver

Fyll:
1-2 bananer

Mintkrem:
3 dl kremfløte
100 g After Eight

Pynt:
sjokoladesaus på flaske (Freia)

Fremgangsmåte

Start med å lage mintkremen: Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett After Eight sjokoladen. La sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og sett i kjøleskapet til den er helt kald (gjerne over natten).

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i de tørre ingrediensene og bland deigen forsiktig sammen. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter). Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 10-15 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kakebunnen i formen. Løsne den så fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kakebunnen på et passende fat.

Pisk opp sjokoladefløten til du får en tykk, luftig krem. Dekk kakebunnen med bananskiver. Smør mintkremen over bananene. Pynt kaken med å ringle over sjokoladesaus fra flaske.

Tips

100 g After Eight tilsvarer 1/2 pakke.

Kaken smaker best samme dag som den er laget, slik at kremen er helt fersk.

Oppskriften er hentet fra boken "Kjendisenes beste kaker og andre favoritter" (Orion forlag, 2004).

Mintkrem og bananskiver egner seg også veldig godt som fyll i en bløtkake. Dobbel porsjon fyll passer til en sukkerbrødsbunn på 24 cm (se oppskrift på "Sukkerbrød" på detsoteliv.no).

06.11.2006
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter