Mjuk pepparkaka fra Sverige

Mjuk pepparkaka fra Sverige

06.12.2015

Sponset innlegg.

"Jul, jul, strålande jul..."

Her har du en svensk oppskrift på klassisk "Mjuk pepparkaka" - en nydelig og myk krydderkake som gir lun julestemning.

 


Denne krydderkaken er veldig myk fordi den inneholder rømme i deigen. I tillegg har jeg brukt økologisk krydder fra Santa Maria som gir ekstra god kryddersmak.

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 3 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 2,5 dl seterrømme
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ 3 ts bakepulver
♥ 4 dl hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i rømmen og krydderet og deretter det smeltede smøret. Sikt mel og bakepulver og bland i til slutt. Rør deigen klumpfri.

Hell deigen i en smurt brødform (2 liter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i 50-60 min (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt).

Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig hvelves ut.

 

 


Tips:

♥  Jeg har her brukt krydder fra Santa Maria, som er Skandinavias største krydderselskap. Santa Maria er opprinnelig svensk og ble startet i Gøteborg tidlig på 1900-tallet, derfor syntes jeg det passet med en klassisk, svensk krydderkake i dette innlegget.  Smile  Santa Maria har nå kommet med en ny serie økologisk krydder, som er av ekstra god kvalitet. Krydderet er Fairtrade-sertifisert.  

Jeg har i denne kaken brukt både økologisk kanel og økologisk kardemomme fra Santa Maria. 

 

 

Det kjennes på smaken!

 

 

♥"Mjuk pepparkaka" oppbevares godt innpakket i plast, slik at den holder seg myk. Kaken kan fryses.

 

Og her kommer en kjent og kjær svensk julesang for å få deg i julestemning:  Smile

 

- -

JUL, JUL, STRÅLANDE JUL

Jul, jul, strålande jul,
glans över vita skogar.
Himmelens kronor,
med gnistrande ljus.
Glimmande bågar i alla guds hus.
Psalm som är sjungen från tid till tid.
Eviga längtan till ljus och frid.
Jul, jul, strålande jul,
glans över vita skogar.

Kom, kom, signade jul,
sänk dina vita vingar.
Över stridernas blod och larm.
Över alla suckan ur människobarm.
Över de släkten som gå till ro.
Över de ungas vars dagar nu gro.
Kom, kom, signade jul,
sänk dina vita vingar.
 

(Svensk julesang, Musikk: Gustaf Nordquist / Tekst: Edvard Evers)

Vakkert fremført av Sanna Nielsen HER

 

 

Denne krydderkaken er veldig rask å lage og får det til å lukte fantastisk inne på kjøkkenet ditt!

 

 

Ønsker dere en kjempefin 2. søndag i advent!  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Santa Maria.

Du finner Santa Maria på Facebook HER og på instagram som @santamarianorge

 

Mjuk pepparkaka fra Sverige

Ingredienser

150 g smør
3 egg
3,5 dl sukker
2,5 dl seterrømme
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
0,5 ts nellik
3 ts bakepulver
4 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i rømmen og krydderet og deretter det smeltede smøret. Sikt mel og bakepulver og bland i til slutt. Rør deigen klumpfri.

Hell deigen i en smurt brødform (2 liter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i 50-60 min (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt).

Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig hvelves ut.

Tips

"Mjuk pepparkaka" oppbevares godt innpakket i plast, slik at den holder seg myk. Kaken kan fryses.

06.12.2015
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Hei!
Skal prøve meg på denne i dag!
Jeg skal lage to stk. Kan jeg doble porsjonen, eller må jeg lage to porsjoner?

Heisann!

Dette er en nyyydelig kake som har slått veldig godt an i besøk som jeg har laget den til og blir alltid oppspist :) Av store og små ;)
Jeg skal nå lage denne til min datters bhg selskap til mandag og lurte på om jeg kan doble oppskriften og ha den i en langpanne?
Og går det bra å lage den dagen før?

Takk for mange flotte oppskrifter her på bloggen din :)

Mvh Marianne

Finnes det noe alternativ for rømmen om man vil lage den melke og soyafri ?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter