Operaens pepperkaker

Operaens pepperkaker

27.12.2009
Operaens pepperkaker

Ingredienser

3 dl vann
0,5 dl lys sirup
750 g sukker
425 g smør
2 ss kanel
2 ss nellik
2 ss ingefær
2 ss natron
1400 g hvetemel

Fremgangsmåte

Kok opp vann, sirup, sukker og smør i en stor kjele. Avkjøl. Rør i krydderet. Bland natron med litt av melet og rør i. Ha så i resten av melet (men spar litt til utbakingen). La deigen stå kjølig til dagen etter.

Ta deigen ut av kjøleskapet og la den stå i romtemperatur en stund før utkjevling. Kjevle ut deigen nokså tynt og stikk ut pepperkaker i ønskede fasonger. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 225°C i ca 5 min. Avkjøles på rist.

Tips

Pass nøye på pepperkakene under stekingen, slik at de ikke blir for mye stekt! Kakene skal stekes på høy varme, og blir raskt brune på slutten av stekingen.

Oppbevar pepperkakene i tettsluttet kakeboks slik at de holder seg sprø.

27.12.2009
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter