Steinerskolens pepperkaker

Steinerskolen er kjent for sine koselige julemarkeder hvor det også serveres deilige pepperkaker! 

Her er den populære oppskriften, som gir tynne, sprø pepperkaker med en nydelig smak av krydder og mørk sirup.

Skikkelig gode pepperkaker! 

Steinerskolens pepperkaker
Ingredienser

1,5 dl vann
1 dl mørk sirup
5 dl sukker
250 g smør
1 ss kanel
1 ss ingefær
0,5 ss nellik
0,5 ss natron
1 ss varmt vann
15 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Kok opp vann, sirup, sukker og smør i en stor kjele. Avkjøl. Rør i krydderet. Bland natron med 1 spiseskje varmt vann i en liten kopp. Ha dette deretter i kjelen og rør godt. Ha så i hvetemelet.

Avkjøl deigen litt og pakk den inn i plastfolie. La deigen stå kjølig i et par timer, til den er god å kjevle. 

Kjevle ut deigen nokså tynt og stikk ut pepperkaker i ønskede fasonger. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 5-10 minutter, avhengig av hvor store pepperkakene er.

Avkjøl pepperkakene på rist.

Tips

Pynt gjerne med melisglasur og non stop eller smarties. 

Oppbevar pepperkakene i tettsluttet kakeboks slik at de holder seg sprø.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift